Friss hírek

Raikkönen ismét beleszeretett a Forma-1-be

Kimi Raikkönen elárulta, ismét beleszeretett a Forma-1-be, miután a szezonzárón megszerezte a bajnoki címet. A finn versenyző most megpróbálja egy kis időre elfelejteni a királykategóriát, és csak decemberben tér vissza a versenypályára.

Kimi Raikkönen elárulta, ismét beleszeretett a Forma-1-be, miután a szezonzárón megszerezte a bajnoki címet. A finn versenyző most megpróbálja egy kis időre elfelejteni a királykategóriát, és csak decemberben tér vissza a versenypályára.

Raikkönen is részt vett a Ferrari hétvégén megrendezett ünnepségén Mugellóban, ahol nem kevesebb, mint 30.000 rajongó gyűlt össze, hogy részese legyen a csodának.

“Úgy tűnik, nem tudom abbahagyni a mosolygást” – mondta a finn pilóta a Ferrari hivatalos weboldalán. “Bárhova megyek, rengetegen gratulálnak nekem. Úgy tűnik, hogy az olaszok legalább olyan boldogok, mint én!”

“Szerdán remekül éreztem magam Maranellóban, ahol az idei évben megszerzett két bajnoki címet ünnepeltük a csapat összes dolgozójával. Azonban azt kell mondjam, a hétvége még csodálatosabb volt Mugellóban, ahol több ezer rajongó és Ferrari tulajdonos előtt ünnepelhettünk.”

“Visszaemlékeztem arra, mikor először ültem versenyautóban a Formula Renault szériában, majd nem sokkal később már a Forma-1-ben voltam Peter Sauber oldalán” – folytatta. “Emlékszem azokra az érzésekre, azonban most teljesen más volt vezetni Mugellóban egy olyan autóval, mellyel megnyertem a bajnokságot: felért egy második győzelemmel. Boldog és büszke vagyok, hogy részese lehettem a Ferrarinak, mikor a rajongókkal együtt ünnepeltünk. Köszönöm mindenkinek.”

Raikkönen azt is elmondta, hogy nem vesz részt a Ferrari első téli tesztprogramján Barcelonában, ahelyett inkább pihenőre vonul, bár biztos benne, hogy nem lesz egyszerű számára mellőzni a motorsportot.

“Most nyaralni megyek” – mondta a 28 éves finn pilóta, aki vasárnap Helsinkibe utazott, hogy feleségével Jennivel és közeli barátaival megünnepelje a bajnoki trófeát. “Megpróbálok a lehető legtöbbet pihenni, hogy feltöltődjek. Az idei szezonban szinte minden héten vezettem, így eljött az idő, hogy most mással foglalkozzak, és ne a négykerekűekkel.”

“Egy kicsit megpróbálom elfelejteni a Forma-1-et, bár nehéz lesz. Az idei különleges év volt számomra. Elmondhatom, hogy ismét beleszerettem ebbe a sportba. Nem veszek részt a november közepén megrendezésre kerülő barcelonai tesztprogramon, de decemberben már autóba ülök. Boldog vagyok, hogy világbajnokként kezdhetem meg második évem a Ferrarival. Új kihívások elé nézek, izgalmasabb lesz minden, mert már sokkal jobban élvezem a vezetést, mint régen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Raikkönen ismét beleszeretett a Forma-1-be
Véget ért a Pirelli háromnapos gumitesztje
Az Aston Martin szponzora lesz a BWT az F1-ben
Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került
Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása