Räikkönen: Jó az új Lotus, csak nem tudjuk, mennyire - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Jó az új Lotus, csak nem tudjuk, mennyire

HIRDETÉS

Jó formában kezdte az előszezont a Lotus alakulata – ezt mondja Kimi Räikkönen, aki tegnap első tesztnapját töltötte el az E21-es versenyautó volánja mögött.


Jó formában kezdte az előszezont a Lotus alakulata – ezt mondja Kimi Räikkönen, aki tegnap első tesztnapját töltötte el az E21-es versenyautó volánja mögött.

Bár a finn kisebb problémák miatt csak 40 kört tett meg Jerezben, úgy véli, már most jobban állnak, mint tavaly ilyenkor – noha azt még korai megmondani, mire lesznek képesek a szezon során.

„A helyzet jobbnak tűnik, mint tavaly ilyenkor” – mondta Räikkönen az Autosportnak.

„Úgy vélem, jó autónk van, de az majd csak a szezon során derül majd ki, hogy mennyire. De kezdésnek nem rossz.”

A héten Romain Grosjean két napon át dolgozott az új autóval, és elmondása szerint az minden tekintetben előrelépést jelent a tavalyi versenygéphez képest. Räikkönen azonban úgy nyilatkozott, még nem sikerült pontosan feltérképezni, mennyi potenciál van a 2013-as modellben.

„Nem olyan jelentősek a változások, de jobbnak tűnik. Bizonyos elemek még hiányoznak. Néhány változtatást elvégeztünk, de csupán a kemény keveréket használtuk. Egy szokásos tesztnapon vagyunk túl.”

„Az autóra még nem került fel minden elem, úgyhogy csak jobb lehet ennél.”

Räikkönen tegnap egy kisebb elektronikai hiba is hátráltatta, de az ülésével is voltak problémák.

„Egy kicsit az ülésen is igazítottunk, de ezzel nincs semmi baj az első teszten. A gyárban csináljuk meg az üléspróbát, és ott minden rendben is volt, de csak akkor derül ki, mennyire jó, ha vezeted is az autót. Most beállítottuk, úgyhogy a pénteki tesztnapot megfelelően kezdhetjük majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!