Räikkönen: Jó, hogy szigorítanak a DRS-szabályokon - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Jó, hogy szigorítanak a DRS-szabályokon

Helyesli a DRS-rendszerrel kapcsolatos szabályváltoztatásokat a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnoka, Kimi Räikkönen.


Helyesli a DRS-rendszerrel kapcsolatos szabályváltoztatásokat a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnoka, Kimi Räikkönen.

Mint ismert, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) úgy döntött, 2013-ban az időmérő edzéseken, valamint a szabadedzéseken is csak a versenyre kijelölt zónákban használhatják a pilóták az állítható hátsó szárnyakat.

A mezőny eddig a tréningeken mindenhol alkalmazhatta a légellenállást csökkentő rendszert, ám miután a versenyzők szerint ez a megoldás komoly biztonsági kérdéseket vettet fel, az FIA változtat – Räikkönen pedig helyesli a döntést.

„Ez egy értelmes módosítás” – mondta a finn.

„Mindenki egyre nagyobb előnyre próbált szert tenni azáltal, hogy a lehető legkorábban aktiválta a rendszert. Előbb-utóbb nagy baleset lett volna belőle. A versenyzők szerették volna ezt a változtatást.”

Räikkönen Lewis Hamilton Mercedeshez való szerződése kapcsán szót ejtett arról is, egyáltalán nem igaz, hogy egy pilótának olyan jelentős hatása lehet egy versenyautó fejlesztésére.

„Ha így lenne, nem kellenének mérnökök sem” – érvelt a „Jégember.

„Butaság az egész. Nyilvánvalóan mi, versenyzőként elmondjuk a véleményünket, és a mérnökök hallgatnak ránk. Kipróbáljuk azt, amivel előállnak, megnézzük, hogy működik-e rendesen, vagy nem. De az, hogy megkérdeznek minket arról, hogyan építsék meg az autót, egyáltalán nem igaz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!