Friss hírek

Räikkönen: Jó lenne tudni, mit szabad, és mit nem

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen szerint következetesebben kellene eljárniuk a versenybíróknak a jövőben a pályán zajló csatározásokat illetően.


A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen szerint következetesebben kellene eljárniuk a versenybíróknak a jövőben a pályán zajló csatározásokat illetően.

A korábbi világbajnok a Toro Rosso újoncával, Max Verstappennel vívott nagy csatát vasárnap, Austinban, a holland tehetség azonban nemigen akart helyet hagyni jóval rutinosabb versenyzőtársának.

Räikkönen azt mondja, semmi problémája nincs Verstappen hozzáállásával, amennyiben a jövőben más szituációkban is hagyják az efféle versenyzést.

„Csak arra voltam kíváncsi, hogy rendben van-e, hogy amikor egy másik autó mellett vagy, akkor az ellenfeledet a kijáratnál kitolhatod-e a kerékvetőre” – mondta Räikkönen.

„Úgy tűnik, ez rendben van. Amíg mindenkire ugyanezek a szabályok vonatkoznak, addig nekem sincs problémám vele. De rengeteg a szabály manapság az F1-ben: nem szabad bemozdulni féktávon, egy autónyi helyet kell hagyni a másiknak akkor, amikor az melletted van. Ha belül védekezik az ellenfél, akkor te kívülre húzódsz. De azzal nem hagysz helyet másnak, ha kiszorítod őt a pályáról.”

„De rendben van – én nem arra panaszkodok, hogy Verstappen valami rosszat csinált, ha az rendben lesz akkor is, ha valaki más csinálja ugyanezt legközelebb.”

„Az ember csinál valamit, és aztán a következő alkalommal valaki más is megpróbálja, és megbüntetik érte. Ez nem jó így.”

„Nem az zavar, amit most csinált, de sokkal világosabban állást kellene foglalniuk, hogy tudjuk, mit szabad és mit nem.”

Räikkönen azt mondta, küzdelmük során össze is ütköztek Verstappennel, de ezzel sincs semmi problémája.

„Azt hiszem, egyszer össze is értünk, de csak finoman. Szoros volt, de ilyen a versenyzés, egyáltalán nem bánom. Szoros küzdelem volt, egy kicsit összeértünk, de kit érdekel?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!