Räikkönen: Jó volt újra F1-es autóba ülni

2009-es, Ferraritól való távozása után először vezetett Forma-1-es autót a száguldó cirkusz korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen, aki idén a Lotus színeiben tér vissza az autósportok csúcsosztályába.2009-es, Ferraritól való távozása után először vezetett Forma-1-es autót a száguldó cirkusz korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen, aki idén a Lotus színeiben tér vissza az autósportok csúcsosztályába.

A finn versenyző a Renault 2010-es, R30-as kódjelet viselő modelljével róhatja két napon át a köröket Valenciában. Räikkönen a Sky Sportsnak nyilatkozva az első tesztnap során elárulta, csak azt követően döntötte el, hogy újra a Forma-1-ben akar versenyezni, miután részt vett egy versenyen az egyesült államokbeli NASCAR-sorozatban.

„Nem voltak terveim a jövőre nézve” – fogalmazott a finn. „Voltak különféle opcióim az idei évre, de tényleg versenyezni akartam. Tavaly részt vettem pár futamon a NASCAR-ban, és igazán élveztem, hogy ismét más versenyzők ellen vívhatok fej-fej melletti küzdelmet.”

„Ekkor döntöttem el, hogy újra versenyezni fogok, és tulajdonképpen a Forma-1 az autóversenyzés csúcsa, itt akar lenni minden autóversenyző.”

A „Jégember” köridejeiről a csapat nem adott tájékoztatást: a 32 esztendős pilóta autóját a Pirelli extra kemény demóabroncsaival szerelték fel.

„Természetesen egy kis időbe telt, mire megszoktam, de a vezetés főbb elemei – így a fékezés, a kanyarodás, tehát a megszokott dolgok – hamar visszajöttek. Viszont némi időbe telik, amíg megtanulom az autót, illetve a gumikat.”

„Jó volt végre ismét F1-es autóba ülni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!