Räikkönen jobban érzi magát a Ferrariban

Bár problémák hátráltatták pénteken, Kimi Räikkönen egyre jobban érzi magát a Ferrari 2014-es versenyautójában.


Bár problémák hátráltatták pénteken, Kimi Räikkönen egyre jobban érzi magát a Ferrari 2014-es versenyautójában.

A finn versenyző a negyedik legjobb idővel zárta az első montreali edzésnapot, noha egy technikai probléma miatt az első szabadedzésen sok időt elvesztegetett.

A Ferrari versenyzője elárulta, bár messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni a pénteken látottakból, összességében elmondható, hogy jobban érzi magát autójában.

„Mint pénteken mindig, a mai programmal is arra összpontosítottunk, hogy kipróbáljunk különféle beállításokat az első edzésen, a másodikon pedig mindkét gumikeverékkel egy versenyszimulációt” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Délelőtt egy probléma miatt nem tudtam annyit körözni, amennyit terveztünk, ez pedig soha nem jó dolog, hiszen fontos volna minél több kört megtenni.”

„A csapat gyors munkájának hála azonban délután sikerült visszanyernünk azt, amit délelőtt elveszítettünk, és bár túl korai még jóslatokba bocsátkozni, összességében nem mentek rosszul a dolgok, és a nap végére jobbak lettek az érzéseim az autóval kapcsolatban.”

„Még nem vagyok 100 százalékig elégedett az F14 T kezelésével, de meggyőződésem, hogy a begyűjtött adatok elemzése után jó irányba indulhatunk majd el az időmérőre, illetve a versenyre vonatkozóan.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!