Friss hírek

Raikkönen jobban keres, mint Schumacher

A Forbes magazin legfrissebb kimutatása szerint a Ferrari újdonsült finn világbajnoka, Kimi Raikkönen a világ negyedik legjobban kereső sportolója.

A Forbes magazin legfrissebb kimutatása szerint a Ferrari újdonsült finn világbajnoka, Kimi Raikkönen a világ negyedik legjobban kereső sportolója.

A Forma-1 idei bajnoka ugyan kevesebbet keres, mint a golfozó Tiger Woods, a boxoló Oscar de la Hoya, illetve az ugyancsak golfcsillagnak számító Phil Mickelson, azonban ő a legmegfizetettebb Forma-1-es versenyző.

A 28 éves Raikkönen nem kevesebb, mint 40 millió dollárt keres évente, amely megközelíti azt, amit elődje, Michael Schumacher keresett a tavalyi évben a Ferrarinál.

Azonban a hétszeres világbajnokot sem kell félteni, ugyanis Raikkönen kivételével továbbra is többet keres, mint a jelenlegi mezőny versenyzői. A Forbes szerint Schumacher a szponzori együttműködéseiből évente 36 millió dollárt kaszál.

Raikkönen és Schumacher mögött a futballsztár, David Beckham áll a sorban 33 millió dolláros éves fizetésével, akit a MotoGP többszörös világbajnoka, Valentino Rossi követ a kilencedik pozícióban 30 milliós gázsijával.

Az olasz Italia1 televíziós csatornának adott nyilatkozatában Raikkönen a következőt mondta: “Természetesen elégedet vagyok a dolgok alakulásával. Sok pénzt kerestem már pályafutásom során, és bár a pénz megkönnyíti az ember életét, máson nem változtat. Ugyanazokat a dolgokat szeretem, mint korábban, jóllehet már mindent megvehetek, amit csak akarok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek