Räikkönen: Katasztrófa volt a Magyar Nagydíj, de... - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Katasztrófa volt a Magyar Nagydíj, de…

HIRDETÉS
„Katasztrofálisan” alakult a Forma-1-es Magyar Nagydíj Kimi Räikkönen és az Alfa Romeo számára, a finn versenyző mégis azt mondja, a versenytempót tekintve van ok az optimizmusra.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, action during the Formula 1 Aramco Magyar Nagydij 2020, Hungarian Grand Prix from July 17 to 19, 2020 on the Hungaroring, in Budapest, Hungary - Photo Florent Gooden / DPPI

Räikkönen csak az utolsó helyről vághatott neki a szezon 3. versenyének a Hungaroringen, még csapattársától, Antonio Giovinazzitól is lemaradt a szombati időmérő edzésen.

A mogyoródi futam aztán katasztrofálisan indult a finn számára, a felvezető kört követően ugyanis túlcsúszott a rajtkockáján, ami miatt később 5 másodperces időbüntetést kapott.

Räikkönen végül a 16. helyen, csapattársa előtt ért célba a Magyar Nagydíjon, és bár elmondása szerint a verseny katasztrofális volt, vannak azért pozitívumok is.

„Katasztrófa volt, de egyszerűen csak jobban kell csinálnunk a dolgokat” – mondta a korábbi F1-es világbajnok a hungaroringi verseny után.

„És gyorsabbá kell tennünk az autót – ilyen egyszerű. A verseny maga nem volt túl mozgalmas számomra. Sajnos ebből a rajtpozícióból eleve nehéz feladat állt előttünk. Megtettük, amit tudtunk, de ez sem volt elég a pontszerzéshez.”

„A tempónk nem volt annyira rossz, nyertem és néhány helyet a rajtnál, de a büntetés miatt a mezőny végére csúsztam.”

A verseny elején elkövetett hibájával, illetve a büntetéssel kapcsolatban a korábbi bajnok elmondta: „A rajtrács egy kicsit csúszott, túlcsúsztam a rajtkockámon, és már nem volt idő visszatolatni. Végezhettünk volna pár pozícióval előrébb, szóval kár érte.”

„Sok munka vár ránk, hogy javítsunk az időmérőkön, de a vasárnapi teljesítménnyel kapcsolatban pozitívan gondolkodhatunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!