Friss hírek

Räikkönen: Kényelmesen megszerezhettem volna a pole-t, ha…

Ha nem kerül forgalomba, kényelmes előnnyel szerezhette volna meg a rajtelsőséget a Hungaroringen a Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen – legalábbis saját elmondása szerint.

A korábbi világbajnok a két Mercedes mögött csak a 3. leggyorsabb volt az esőáztatta mogyoródi időmérő edzésen, habár az utolsó gyorskörök előtt még ő állt az élen.

Räikkönen a kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón elárulta, az egyik Haas akadályozta őt, ezért nem tudott javítani a friss gumikon.

„Egy kicsit balszerencsés voltam. Új gumikra váltottam, és nem volt sok tapadás, de bekerültünk az egyik Haas mögé, és a vízfüggöny miatt semmit sem láttam, és lehetetlen volt javítani” – mondta Räikkönen.

„Határozottan volt esélyünk arra, hogy kényelmes előnnyel megszerezzük a pole-t ilyen körülmények között, de nem jött össze.”

A finn hozzátette, egyszerűen „nem tudott már jobban lelassítani”, hogy helyet csináljon maga előtt, mert tartott attól, hogy kifut az időből.

„Amikor friss gumikra váltottunk, egy kicsit felszáradt a pálya, és érezhető volt, hogy sokkal jobb a tapadás. De egyszerűen nem volt esélyünk egy jó körre, mert egy kicsit balszerencsés voltam a pályán való elhelyezkedésemet tekintve a végén.”

„Megvolt a tempónk a pole-hoz, és kellemes csalódás ért, hogy ilyen jól ment az autó az esőgumikon. Eddig nyilván nem ez volt az erősségünk, szóval nagyszerű volt. Ami a legfontosabb, hogy az autó vezethető, és élvezetes dolgozni vele esőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!