Räikkönen készen áll kihagyni az utolsó versenyeket

Kimi Räikkönen figyelmeztette a Lotust, hogy nem fog rajthoz állni a szezon utolsó két versenyén, amennyiben rövid időn belül nem rendezik az anyagi problémákat.


Kimi Räikkönen figyelmeztette a Lotust, hogy nem fog rajthoz állni a szezon utolsó két versenyén, amennyiben rövid időn belül nem rendezik az anyagi problémákat.

„Csak azért utaztam a helyszínre, mert bízom abban, hogy megoldást találunk azokra a problémákra, amiket már jó ideje magunk előtt görgetünk” – mondta a finn pilóta, aki csak tegnap késő este, kihagyva a csapat szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóját, érkezett meg Abu Dhabiba.

„Bízom abban, hogy hamarosan pont kerül a tisztázatlan dolgok végére, és együtt tudjuk befejezni az idei évet.”

Räikkönen már korábban elárulta, hogy az idei évben még nem kapott fizetést a Lotustól, ráadásul az már csak hab volt a tortán, ahogy Alan Permane „beszélt” vele a csapatrádión Indiában.

Arra a kérdésre, hogy fontolgatja-e, hogy kihagyja az utolsó két versenyt, ha nem rendeződnek a nyitott pontok, az érintett így felelt az AUTOSPORT-nak: „Biztosan. Élvezem a versenyzést, élvezem a vezetést, ám egy nagy része az üzletről szól.”

„Vannak azonban olyan esetek, mikor nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azoknak mennie kellene és a szerződésben foglaltak nem teljesülnek. Valahol meg kell húzni a vonalat, és ha ezen túl sem oldódik meg a helyzet, akkor az már nem az én saram.”

Raikkönen kapcsolata a csapattal már jó ideje megromlott, főleg a felhalmozott tartozás miatt, ám a helyzet Indiában még inkább elmérgesedett, mikor a pályamérnök ráüvöltött a fülére a csapatrádión, hogy azonnal takarodjon el csapattársa, Romain Grosjean útjából, aki a futam azon szakaszában több másodperccel volt gyorsabb nála.

A rádió-beszélgetésről a következőket mondta: „Ez is része a dolognak. Igaz, hogy az ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténniük, de megtörténhetnek. Ez azonban nem különösebben foglalkoztat. Azonban sok dolog összejött és ezért állunk ott, ahol állunk.”

„Ahogy azt elmondta, könnyű lenne azt mondani, hogy ez az oka, de valójában nem ez az.”

A 2007-es világbajnok azt is elmondta, hogy csalódott volt amiatt, mikor azzal vádolták, hogy nem elég lojális a csapatához, miközben fizetését már jó ideje nem kapta meg időben.

„Nem mindig jó érzés azt hallani, hogy nem vagy egy csapatjátékos, és nem is foglalkoztat a saját csapatod, miközben semmi pénzt nem kapsz egész évben” – magyarázta.

„Ez csak ront a helyzeten, de ez már csak ilyen, de bízom abban, hogy megoldást találunk erre, és együtt tudjuk befejezni az évet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!