Raikkönen készen áll maradni a raliban

Bár az elmúlt hetekben, hónapokban szinte az összes forma-1-es élcsapattal szóba hozták, úgy tűnik, hogy Kimi Raikkönen még legalább egy évig a rali-világbajnokságban marad, és csak azután térhet vissza a királykategóriába, méghozzá a Red Bull Racing istállóval.


Bár az elmúlt hetekben, hónapokban szinte az összes forma-1-es élcsapattal szóba hozták, úgy tűnik, hogy Kimi Raikkönen még legalább egy évig a rali-világbajnokságban marad, és csak azután térhet vissza a királykategóriába, méghozzá a Red Bull Racing istállóval.

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit Kimi az idei évben véghezvitt” – idézte az Autosport a Red Bull egy magát megnevezni nem kívánó alkalmazottját.

„Kimi nagyon jót tesz a Red Bull márkának, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy meghosszabbítsuk a szerződését a következő idényre.”

A Red Bull által támogatott Citroen Racing igazgatója, Olivier Quesnel is magabiztos azzal kapcsolatban, hogy sikerül megtartaniuk a finn versenyző szolgálatait a 2011-es szezonra.

„Biztos vagyok abban, hogy ez lesz a helyzet” – mondta. „Úgy gondolom, hogy abszolút benne van a raliban, és ki van éhezve a sikerre. Nagyon örülnék, ha maradna.”

A WRC többszörös világbajnoka, Sebastien Loeb is úgy gondolja, hogy Raikkönen csak profitálni tudna abból, ha még legalább egy évet maradna a raliban.

„Maradnia kellene, mert az idei év a tanulásról szól” – mondta a francia. „Az idei évben nem lehet versenyképes, és ha abbahagyja, akkor ezt az évet elveszíti. Ha viszont folytatja a következő idényben, akkor már úgy fog megérkezi a ralikra, hogy tudja, hol van.”

„Megvannak a feljegyzései, csak módosítania kell azokon, ami sokkal egyszerűbb, mint az idei év, mikor mindent a nulláról kellett kezdenie. Fejben sokkal jobban fogja ismerni az állomásokat a következő évben.”

„Biztos vagyok abban, hogy sokkal több esélye lenne jövőre, különösen úgy, hogy mindenki új autót kap.”

Maga az érintett azonban továbbra sem döntött jövőjéről.

„Nem hiányzik a Forma-1, és nagyon élvezem azt, amit csinálok” – mondta a múlt hétvégi ralin Bulgáriában.

„Azonban egyelőre még nem döntöttem el, hogy mihez fogok kezdeni a következő évben. Hamarosan meghozom a döntésemet, de erre még várni kell, talán majd a Finn Rali után bejelentést teszek.”

Raikkönen a tavalyi évben hagyta el a Ferrarit, hogy helyet biztosítson Fernando Alonsónak, és miután nem tudott megegyezni egykori munkaadójával, a McLarennel, amely végül az aktuális világbajnokot, Jenson Buttont ültette Lewis Hamilton mellé, a raliba igazolt.

A Forma-1 egykori világbajnoka sokak szerint a Red Bull Racing színeiben fog visszatérni a királykategóriába, ám mivel az energiaital-gyárosok nemrég hosszabbították meg további egy évvel Mark Webber szerződését, csak 2012-ben lesz hely számára, Sebastian Vettel mellett.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS