Räikkönen kezdett a legjobban Belgiumban - F1VILÁG.HU

Räikkönen kezdett a legjobban Belgiumban

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen volt a leggyorsab ba Forma-1-es Belga Nagydíj első szabadedzésén. A finn mögött Lewis Hamilton 2., Sebastian Vettel 3. lett.

A Forma-1 mezőnye többhetes kötelező nyári szünet után tért vissza a versenypályára – a Belga Nagydíj nyitóedzését pénteken 10 órától tartották, a gyakorlás pedig a lehető legrosszabbul indult a Williams brazil versenyzőjének, Felipe Massának.

A rutinos versenyző a Les Combes nevű lassító utáni jobbosban nagy tempónál elveszítette az uralmat autója felett, és a gumifalnak csapódott.

Bár Massa autója csúnyán összetört, a brazil szerencsére sértetlenül szállt ki.

A baleset miatt az edzést mintegy 10 percre meg kellett szakítani piros zászlókkal – ezt követően azonban folytatódott a körözés.

A legjobb időt végül Kimi Räikkönen futotta meg: a finn versenyzőnek négyszer sikerült már nyernie Belgiumban, így abszolút favoritnak számít ezen a versenyhelyszínen.

A 2007-es év legjobbja egyébként a Pirelli ultralágy abroncsaival futotta meg legjobbját a tréning utolsó szakaszában.

1

Hamilton végzett a második helyen 53 ezredes hátránnyal, az ő autójára azonban még nem kerültek fel a Pirelli leglágyabb keverékei. A harmadik leggyorsabb Sebastian Vettel lett – szintén az ultralágy abroncsokkal.

Hirdetés

A legjobb 3-ast a két Red Bull követte Max Verstappen – Daniel Ricciardo sorrendben, majd a 6. helyen Valtteri Bottas következett, akinek szintén volt egy meleg pillanata, miután egy kicsúszást követően ő is érintette a gumifalat.

Jól szerepeltek a Toro Rossók: Carlos Sainz 7., Daniil Kvyat 9. lett, kettejük közé pedig a Force India ifjú tehetséges, Esteban Ocon férkőzött be. A legjobb 10-ben zárt még Stoffel Vandoorne is a McLarennel, aki ezen a hétvégén hazai közönsége előtt versenyezhet.

[tie_full_img]alo[/tie_full_img]

Csapattársa, Fernando Alonso a két Renault mögött csak 13. lett, ám őt a gyakorlás során motorgondok hátráltatták.

A versenyhétvége programja 14 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

[tie_full_img]fp1[/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!