Räikkönen besokallt: Nincs más dolgotok?

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen Ferrari

Kimi Räikkönennek egyáltalán nem tetszett, hogy az Orosz Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően az időeredményekről kérdezték őt az F1-es újságírók.

Habár az első szabadedzést Sebastian Vettel nyerte, a délutáni tréningen a Ferrari pilótái messze elmaradtak a Mercedestől, de a Red Bull is megelőzte őket.

„Ez egészen normális, ez még csak péntek. Nyilvánvalóan sok munkánk van még, de ez inden hétvégén így van. A középpontban a gumik állnak, de úgy sejtem, hogy nagyjából tudjuk, milyen irányba haladunk” – mondta Räikkönen.

Elképzelhető, hogy a nagycsapatok közül néhányan megpróbálkoznak azzal, hogy az időmérő második szakaszában az ultralágy abroncsokkal teljesítik gyorskörüket, így ha ez elegendő lesz számukra a továbbjutáshoz, akkor ezekkel a tartósabb szettekkel rajtolhatnak a futamon.

Amikor arról kérdezték, tervezi-e ezt a Ferrari, Räikkönen így válaszolt: „Majd meglátjuk.”

„Számomra a kezdetektől fogva világos volt, hogy a gumikezelés problémás lesz. Ez Szocsiban pénteken gyakran így van, és egyre könnyebb lesz majd a hétvége során, ahogy felgumizódik a pálya.”

„Az autó egyensúlyával nem vagyok elégedett, de még egyszer: péntek van. Folyamatosan dolgozunk, és holnap már jobb lesz az autónk. Ne nézzétek túl sokáig az időeredményeket. Tesszük a dolgunkat, és meglátjuk, hogy holnap ezzel hol állunk majd.”

„Amúgy sem értem, hogy az emberek miért csinálnak ekkora felhajtást a pénteki idők körül. Nincs más dolgotok? Ha megnézitek a korábbi pénteki eredményeket, akkor észre kellene vennetek, hogy a pénteki edzésnap köridői eléggé megtévesztő képet mutatnak.”

A kérdésre, segíti-e Vettelt a szezon hátralévő részében, a finn így válaszolt: „A legjobb eredményt akarom magamnak, és ha ezt teszem, akkor ez automatikusan azt jelenti, hogy a lehető legjobb munkát végzem, és ez az, amit a csapatért tehetek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!