Räikkönen kihagyja a Koreai Nagydíjat?

A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen azt sem tartja kizártnak, hogy hátfájdalmai miatt nem vesz részt a Forma-1-es Koreai Nagydíjon.


A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen azt sem tartja kizártnak, hogy hátfájdalmai miatt nem vesz részt a Forma-1-es Koreai Nagydíjon.

Bár a tizenharmadik helyről rajtolva dobogóra állhatott vasárnap, Szingapúrban, a finn pilóta komoly hátfájdalmakkal küszködött egész hétvégén, miután kiújult egy korábbi, 2001-es sérülése.

Räikkönent a McLaren csapatorvosa, a szintén finn Aki Hintsa vette kezelésbe Szingapúrban.

„Örülök, hogy sikerült őt olyan kondícióba hozni, hogy versenyezhetett” – mondta a szakember a Turun Sanomat című finn lapnak.

Hintsa elárulta, egy ideg sérült meg Räikkönen gerince és bordái között, ami „rendkívüli fájdalommal járt”.

A Lotus versenyzője elárulta, egyelőre ő maga sem tudja, hogy rajthoz állhat-e a bajnokság következő versenyén, Koreában.

„Nem vagyok biztos benne” – mondta a 33 esztendős versenyző az AFP hírügynökségnek. „Majd meglátjuk.”

Az F1-es paddockban egyébként az a hír járja, a Ferrari bejelentése – miszerint a finn versenyző lesz Fernando Alonso csapattársa 2014-ben – óta megromlott a kapcsolat Räikkönen, és a Lotus vezetése között.

Az Auto Motor und Sport úgy értesült, a „Jégember” már csupán SMS-ben és e-mailben kommunikál főnökeivel.

Räikkönen nyilatkozatában utalt rá, szerződésének feltételei lehetővé tennék, hogy ne álljon rajthoz a szezon hátralévő versenyein.

„Szeretek versenyezni, nyilvánvalóan ez az egyetlen oka annak, hogy itt vagyok” – mondta szűkszavúan a finn.

A Lotus vezetősége azt követően rágott be a világbajnok versenyzőre, hogy az múlt csütörtökön, Szingapúrban kijelentette, pusztán anyagi okai vannak annak, hogy otthagyja az enstone-i gárdát, a csapat ugyanis még mindig adós fizetésének egy részével.

„Mi vagyunk az egyetlen csapat, mely megépített egy hosszabb tengelytávú autót, ami lényegében félig egy új versenygép, és hétszámjegyű összegbe került” – mondta Räikkönen kritikáira reagálva a Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez. „Megmutattuk Kiminek, hogy igenis komolyak vagyunk.”

„Remek autót adtunk neki, jó munkakörnyezetet, szóval nem érdemeltük meg, hogy ilyeneket mondjon rólunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!