Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, action during the Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020, from November 13 to 15, 2020 on the  Intercity Istanbul Park, in Tuzla, near Istanbul, Turkey - Photo Florent Gooden / DPPI

Räikkönen: Kihívásokkal teli nap, a szombat bizonytalan

Räikkönen: Kihívásokkal teli nap, a szombat bizonytalan

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője számára kihívást jelentett a Török Nagydíj első edzésnapja – ma a csúszós pálya miatt, holnap pedig az eső okozhat nehéz pillanatokat számukra.

A Török Nagydíj pénteki edzésnapja igazi kihívást jelentett a versenyzők számára, miután az isztambuli pályát újraaszfaltozták: a pilóták csúszkáltak, és szombaton fokozódhat a helyzet, ugyanis esőt is mondanak, ami tovább nehezítheti a mezőny dolgát. 

Räikkönen az első szabadedzésen a 16. helyen végzett 23 kör megtételét követően, majd a második tréningen 43 kör után szintén a 16. lett, a finn legjobb ideje 1:31.932 lett. 

„A pályakörülmények jelentették a legnagyobb kihívást ma délelőtt, még akkor is, ha sikerült mindent véghezvinnünk, amit elterveztünk. Nem volt túl meleg ma, a gumik kemények, az aszfalt új, és ez a kombináció nagyon csúszóssá tette a dolgokat” – mondta Räikkönen. 

„Nagyon nehéz megtalálni a megfelelő érzést az autó esetében, habár ígéretes volt látni, hogy minden egyes körrel javult – de ez végül mindenkinél ugyanolyan.”

„Természetesen holnap eshet, és láthattuk azt is, hogy még csúszósabb lesz, ha az aszfalt vizes, szóval várunk és meglátjuk, hogy milyen körülmények lesznek az időmérőn” – mondta Räikkönen, utalva arra, hogy az első szabadedzés előtt fellocsolták a pályát, így nedves aszfalton kezdték meg a tréninget. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!