Räikkönen kis híján ütközött Sainzcal, most elmondta véleményét az incidensről - F1VILÁG.HU

Räikkönen kis híján ütközött Sainzcal, most elmondta véleményét az incidensről

Igazán furcsa jelenet játszódott le a Forma-1-es csapatok bahreini tesztjének zárónapján, közvetlenül a leintés előtt: a korábbi világbajnok, Kimi Räikkönen, valamint a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz kis híján összeütköztek.

Sainz a bahreini pálya 10-es kanyarjában egy határozott bevetődéssel próbálta megelőzni Räikkönent, aki szemmel láthatóan is az utolsó pillanatban vette észre a spanyol versenyzőt. Sainz épp gyorskörön volt, Räikkönen pedig már a bokszba tartott.

Räikkönen jól reagált, az utolsó pillanatban elrántotta a kormányt, így nem ütköztek össze, ám mindketten a bukótérbe kényszerültek. A TV-felvételek alapján aztán Sainz egészen a bokszig szorosan követte Räikkönen autóját.

 

Az Alfa Romeo versenyzőjét természetesen megkérdezték a történtekről: a finn azt mondta, nem tudta, hogy Sainz érkezik mögötte. 

„Nem hiszem, hogy ütköztünk, de nem tudom… Fogalmam sem volt róla, hogy ott van, az utolsó pillanatban vettem észre, és jobbra húztam az autót. De nem tudom…” – mondta a finn versenyző.

„Szerintem dühös volt, és próbált belemenni egy játszmába… De mindegy is, kétlem, hogy összeértünk. Nem éreztem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!