Räikkönen: Kis szerencsével az élen harcolhatunk - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Kis szerencsével az élen harcolhatunk

HIRDETÉS

A Lotus alakulatánál minden adott ahhoz, hogy a 2012-es idény további részében a mezőny élén harcoljon, noha Ausztráliában és Malajziában is problémákkal találta szemben magát – véli a gárda finn versenyzője.



A Lotus alakulatánál minden adott ahhoz, hogy a 2012-es idény további részében a mezőny élén harcoljon, noha Ausztráliában és Malajziában is problémákkal találta szemben magát – véli a gárda finn versenyzője, Kimi Räikkönen.

A brit alakulat már az előszezoni teszteken is ígéretes formát mutatott, az E20-as versenygépek tempója pedig a melbourne-i idénynyitón, illetve a sepangi hétvégén is versenyképesnek bizonyult.

A Lotus ennek ellenére nem lehet teljesen elégedett, mivel egyelőre nem sikerült összehozni egy problémamentes hétvégét: Romain Grosjean például mindkét futamon kiesett, míg Räikkönennek Ausztráliában az időmérőn akadtak gondjai, Malajziában pedig váltót kellett cserélni autójában.

A 2007-es év világbajnoka viszont optimista, hiszen úgy gondolja, kis szerencsével az élmezőnnyel harcolhatnak a következő versenyeken.

„Véleményem szerint kielégítő szezonkezdeten vagyunk túl” – mondta a „Jégember.”

„Persze a teszten tapasztalt kasztniprobléma, a kusza ausztráliai időmérő és a malajziai váltócsere frusztráló, de megmutattuk, hogy képesek vagyunk felülkerekedni a gondokon, és vissza tudunk vágni.”

„Gyakorlatilag olyan, mint ha nem is lettem volna távol két évig. A csapat jó munkát végez, jól együtt tudok dolgozni a kollégákkal, ennek hála pedig jóval könnyebb minden. Az autó jónak tűnik, és nyilvánvaló, hogy megvan a tempónk ahhoz, hogy az élmezőnyben versenyezzünk: egyszerűen csak szükségünk van egy kis szerencsére.”

Räikkönen hozzátette, rendkívül otthonosan érzi magát új csapatánál, és az új közegnek köszönhetően teljes mértékben munkájára tud összpontosítani.

Hirdetés

„Ugyanaz az ember vagyok, mint korábban. Az emberek talán valamivel összeszedettebbnek látnak engem, de ez igazából a csapaton múlik” – magyarázta. „A közeg teljesen más, mint amilyen korábban tapasztaltam. Mindenki rendkívül nyitott, ugyanakkor képesek hihetetlenül keményen dolgozni, és óriási figyelmet fordítani a legapróbb részletekre is.”

„Nagyon kényelmesen érzem magam, ez pedig segít abban, hogy a versenyzésre fókuszáljak. Szerintem ezért tűnik úgy, hogy megváltozott a személyiségem, de valójában csak sokkal koncentráltabb és motiváltabb vagyok, mint korábban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!