Räikkönen kíváncsian várja, milyen lesz a verseny az új bahreini pályacsíkon - F1VILÁG.HU

Räikkönen kíváncsian várja, milyen lesz a verseny az új bahreini pályacsíkon

HIRDETÉS
Kíváncsian várja már a bahreini versenypálya új vonalvezetését a Forma-1 korábbi bajnoka, Kimi Räikkönen. A finn ezzel együtt nem számít nagy meglepetésekre.
07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, action during the Formula 1 Emirates Gran Premio Dell'emilia Romagna 2020, Emilia Romagna Grand Prix, from October 31 to November 1, 2020 on the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, in Imola, Italy - Photo Antonin Vincent / DPPI

A száguldó cirkusz mezőnye a következő két hétben Bahreinben táborozik le, két futamot tartanak ugyanis a sivatagi versenypályán.

A most hétvégi versenyt a már jól ismert 5,4 km hosszú aszfaltcsíkon futja a mezőny, a második futamot azonban egy külső, oválra hasonlító vonalvezetésen teljesítik.

„Mindenből lesz egy kicsit a következő két hétben: versenyzünk majd egy olyan pályán, amit jól ismerünk Bahreinben, majd egy teljesen új vonalvezetésen, amit soha nem használtunk még” – mondta Kimi Räikkönen.

„Idén már jó párszor versenyeztünk új helyszínen, szóval azt gondolnám, hogy mostanra minden csapatnak jól bevált stratégiája van ehhez a kihíváshoz, emiatt pedig nem is hiszem, hogy komoly meglepetéseket látunk.”

„Viszont ettől még érdekes lesz látni, milyen lesz a versenyzés egy ilyen meglehetősen szokatlan vonalvezetésen. Végső soron gyorsan alkalmazkodunk majd bármilyen helyzethez, és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a hétvégéből.”

Az Alfa Romeo másik versenyzője, Antonio Giovinazzi úgy érzi, jó esélyük lehet arra, hogy erős formában zárják a 2020-as idényt.

„Izgatottan várom az év hátralévő három versenyét, és azt hiszem, remek lehetőségünk lesz a jó szereplésre” – magyarázta az olasz.

„Tavaly jó versenyem volt Bahreinben, éppen csak lemaradtak a pontszerzésről a második versenyemen, és alapvetően jók az érzéseim a pályával kapcsolatban.”

„A második hét vonalvezetése már nagyobb kérdőjel: nagyon gyors és rövid kör lesz, emiatt pedig kihívást jelent majd, hogy helyet találjunk magunknak a pályán az időmérő során.”

Hirdetés

„Érdekes lesz látni, hogyan változik majd a tapadási szint egyik hétről a másikra. Sokat kell majd tanulni, de érdekes kihívás lesz!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!