Friss hírek

Raikkönen kockáztatni fog az utolsó versenyeken

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen elérkezettnek látja a pillanatot ahhoz, hogy több kockázatot vállaljon a szezon hátralévő versenyein, máskülönben esélye sem lesz megszerezni az idei bajnoki címet.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen elérkezettnek látja a pillanatot ahhoz, hogy több kockázatot vállaljon a szezon hátralévő versenyein, máskülönben esélye sem lesz megszerezni az idei bajnoki címet.

Raikkönen, aki az elmúlt heteket családjával és barátaival töltötte javarészt Finnországban, jelenleg 20 ponttal van lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött, miközben már csak hat futam van hátra az idei bajnokságból.

A 27 éves versenyző tisztában van azzal, hogy csak abban az esetben tudja lefaragni hátrányát, ha több kockázatot vállal a szezon hátralévő részében, és folyamatosan jó teljesítményt nyújtva riválisai előtt végez.

Hirdetés
 

“Ugyanolyan lendülettel várom a szezon hátralévő versenyeit, ahogy a korábbi versenyeket. Célom továbbra is a győzelem, és mindent megteszek annak érdekében, hogy annyi pontot szerezzek, amennyit csak lehet, aztán majd meglátjuk, hogy egy kis matematika után hol állok a bajnoki pontversenyben” – mondta Raikkönen a csapat előzetesében.

“A legjobb tudásunkat kell nyújtanunk, és bíznunk kell benne, hogy az előttünk állóknak problémái lesznek. Mivel nincs mit vesztenem, sokkal nagyobb kockázatot vállalhatok, mint a McLarennél versenyző kollégáim. Hat verseny kevésnek tűnik, de aki az élen áll, annak nagyon sok. A múlt héten megrendezett német ralin is láthattuk, hogy egy rossz nap mekkora hátrányba sodorta Marcus Grönholmot.”

Raikkönen továbbá úgy gondolja, hogy a kisebb leszorító erőt igénylő pályákon, mint amilyen a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjnak helyet adó isztambuli ring, sokkal jobb teljesítményt nyújthat az F2007-es versenygép. A finn pilóta szerint a szezon hátralévő versenyein elég erős lehet a Ferrari ahhoz, hogy folyamatosan a McLaren előtt végezzen.

“Három verseny négy hét alatt plusz egy teszt. Igen intenzív időszak előtt állunk, de olyan pályákon versenyzünk majd, amelyeket nagyon kedvelek: Isztambul, Monza, és Spy-Francorchamps. Úgy gondolom, hogy ezek azok a pályák, ahol a Ferrari roppant versenyképes lesz, hiszen nincs olyan elem, ami ellenünk dolgozna.”

“Az egész csapat keményen dolgozik, hogy csökkenteni tudjuk hátrányunkat a McLarennel szemben. Maranellóban egy percig sem állt meg a munka az elmúlt napokban. Beszéltem a mérnökökkel, akik elmondták, hogy számos újítás kerül az autóba, éppen ezért optimistán várjuk a Török Nagydíjat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!