Räikkönen: Korai még célokat kitűzni

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, korai még arról beszélni, hogy milyen eredményekre lehetnek képesek 2015-ben, a ma bemutatott új versenyautóval.


A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, korai még arról beszélni, hogy milyen eredményekre lehetnek képesek 2015-ben, a ma bemutatott új versenyautóval.

Bár Maurizio Arrivabene csapatfőnök úgy fogalmazott, két győzelemmel már elégedettek lennének, Räikkönen szerint egyelőre még korai célokat kitűzni, hiszen fogalmuk sincs arról, hogyan teljesít majd az SF15-T kódjelű modell, illetve a riválisok milyen formában indítják az évet.

„Jól néz ki. Más, mint a tavalyi, minden részletében jónak tűnik” – mondta a finn a ma bemutatott új Ferrariról.

„Márpedig, ha valami jól néz ki, annak jónak is kellene lennie, de nyilván várnunk kell a tesztekig, hogy lássuk, milyen is. Az első benyomások jók.”

„Azt gondolom, sokat tanultunk a tavalyi év nehézségeiből, és nyilvánvaló, hogy volt is némi balszerencsénk. De néha vannak olyan évek, amikor minden egy kicsit nehéznek tűnik. Sok dolgot megértettünk, így remélhetőleg fordítani tudunk a helyzetünkön, és visszakerülhetünk oda, ahol lennünk kell. Apránként egyre erősebbek lehetünk.”

Räikkönen bízik abban, sikerül szolid teljesítménnyel kezdeni az évet, és aztán fokozatosan fejlődhetnek majd.

„Túl korai még megmondani, hogy fogunk szerepelni. Csapatként 100 százalékot kell nyújtanunk, fel kell építenünk magunkat a télen – és aztán az eredményeknek pedig jönniük kell. Nincs értelme még célokat kitűzni. Az első teszten meglátjuk, hogy állunk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!