Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Raikkönen követi a Ferrarit a rivális bajnokságba

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Raikkönen ismét megerősítette, hogy bármi is történjen, követni fogja csapatát a jövő évben, bár nagyon sajnálná, ha el kellene hagynia a Forma-1-et.

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Raikkönen ismét megerősítette, hogy bármi is történjen, követni fogja csapatát a jövő évben, bár nagyon sajnálná, ha el kellene hagynia a Forma-1-et.

A FOTA csapatai tegnap éjszaka bejelentették, hogy megkezdik a rivális széria felállításának előkészítését, miután nem tudtak megegyezni az irányító testülettel a jövő évi szabályok ügyében.

Eddig minden jel arra utal, hogy kettészakad a királykategória, és a nagycsapatok útjára indítják saját bajnokságukat, ahol saját szabályaik szerint versenyezhetnek.

Bár korábban már célzott rá, Raikkönen ismét megerősítette, hogy követni fogja a Ferrarit, bárhol is folytatja a versenyzést a következő idényben, jóllehet még azért bízik abban, hogy sikerül megoldást találniuk a feleknek.

“Nyilvánvaló, hogy a csapat valahol versenyezni fog, és nekem érvényes szerződésem van (a jövő évre), így ott fogok versenyezni, ahol ők tervezik” – mondta a finn pilóta a Ferrari hivatalosa weboldalán még tegnap.

“Természetesen mindannyian a Forma-1-ben szeretnénk lenni, egy igazi Forma-1-ben, mint amilyen most is, megfelelően kialakított szabályokkal, azonban ez nem rajtunk, versenyzőkön múlik.”

“Rengeteg minden folyik a háttérben, és abban sem vagyok biztos, hogy minden részletről tudok, de ott fogok versenyezni, ahol a csapat folytatja. Ha ez a Forma-1 lesz, annak nagyon fogok örülni, ha viszont nem, akkor máshol fogok versenyezni.”

“Személy szerint a Forma-1-ben szeretnék lenni, ezért is jöttem ide, és vagyok itt. Ez a világ legnagyobb versenysorozata, a legjobb versenyzőkkel, és csapatokkal. Szóval szomorú lenne mindezt elveszíteni.”

Raikkönen azt is elmondta, hogy véleménye szerint még több tárgyalás előzi meg a végleges döntést, különösen úgy, hogy a jövő héten lesz a Motorsport Világtanács következő ülése, ahol még az sem kizárt, hogy az FIA elnöke, Max Mosley lemond tisztségéről, ami újabb fordulatot hozhat az ügyben…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!