Räikkönen: Különösebb elvárásaim nem voltak a pályával kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Különösebb elvárásaim nem voltak a pályával kapcsolatban

Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi, az Alfa Romeo pilótái bíznak benne, hogy a pénteki szabadedzések után a Szahíri Nagydíj szombati időmérőjén akár a Q2-be jutásért is harcolhatnak.

Ahogyan az pénteken lenni szokott, nem az időeredmények voltak fontosak a Szahíri Nagydíj szabadedzésein: az Alfa Romeo összességében pozitív napot zárt, hiszen technikai problémák nélkül teljesítették az első két gyakorlást. 

A külső bahreini aszfaltcsíkról is sikerült értékes adatokat szerezniük, ez lesz a kulcs ahhoz, hogy megfelelően felkészüljenek a szombati időmérőre – Räikkönen szerint most erre koncentrálnak. 

 

A finn pilóta az első tréningen a 15., míg a másodikon a 13. helyet érte el, legjobb körideje 0:55.533 volt. 

Nem voltak különösebb várakozásaim a pályával kapcsolatban a hétvége előtt, de az volt a fontos számunkra, hogy legyen két tiszta edzésünk és elvégezzük a feladatunkat az autóval” – nyilatkozta Räikkönen a második szabadedzést követően. 

„A pálya maga nagyon egyszerű, két nagyobb kanyar van rajta, bár eléggé hepehupás. Nem változott az, hogy hogyan állunk hozzá a hétvégéhez, a szokásos módon készülünk az időmérőre: remélhetőleg tudunk egy újabb előrelépést tenni ma és versenyképesek leszünk szombat délután.”

Antonio Giovinazzi, az istálló másik versenyzője kicsit pozitívabban nyilatkozott, azonban felhívta a figyelmet arra, hogy az időmérőn erős forgalom és tumultus alakulhat ki a rövid pályán.

„Elégedett vagyok a tempóval, amit ma mutattunk, különösen a hosszú etapokon. A szombat egy érdekes kihívás lesz, fontos lesz, hogy legyen helyünk, de tudjuk, hogy mindenki keresni fogja a szélárnyékot is.”

„Okosnak kell majd lennünk, és jól kell rakosgatni a kártyáinkat. Tudjuk, hogy a Q2-be kerülésért harcolunk, és magabiztosak vagyunk, hogy lesz esélyünk rá, de meglátjuk, mit tudunk elérni holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!