Friss hírek

Räikkönen küszködött, Giovinazzi elégedett Barcelonában

Kimi Räikkönen számára igazán nehezen indult a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteken, így fel van adva az Alfa Romeo csapatának a lecke a barcelonai időmérő előtt.

Räikkönen a 11. legjobb idővel zárta a napot a katalán ringen, elmondása szerint azonban rengeteg probléma hátráltatta őket, ezeket pedig muszáj lesz megoldani ahhoz, hogy úgy szerepeljenek, ahogy szeretnének.

„Nem volt egyszerű napunk, voltak problémák itt-ott. Végül aztán sikerült javítanunk a versenyautó kezelhetőségén egy kicsit. Összességében viszont nem volt könnyű péntekünk” – mondta a 2007-es év legjobbja, aki a második edzésen a kavicságyat is meglátogatta.

„Megesik az ilyen, ha az ember nyomja neki. Nem volt könnyű dolgunk az autóval, még akkor sem, ha sikerült előrelépéseket tennünk vele. Rengeteg munka vár ránk, ha oda akarunk érni, ahol lenni szeretnék.”

Räikkönennel ellentétben az Alfa Romeo másik versenyzője, Antonio Giovinazzi igazán elégedetten nyilatkozott a pénteki edzések után, habár ő csak a 17. helyen zárta a napot.

„Nagyon jó, hogy végre problémamentes péntekem volt, és remélem, hogy ez annak a jele, hogy a hétvége további részében is összeállnak majd a dolgok” – fogalmazott az olasz pilóta.

Fotó: Alfa Romeo Racing

„Sok kört meg tudtam tenni mindkét edzésen, ami döntő fontosságú. A barcelonai pályát jól ismerjük, de érdekes látni, mennyit fejlődtek az autók a tesztek óta, és miképp viselkednek ilyen hőmérsékleti viszonyok között.”

„Mint mindig, a gumik megértése most is jelentős részét képezte a programunknak, úgy érzem, értjük, hogyan működnek. Remélhetőleg sikerül még fejlődnünk, és harcban lehetünk a Q3-as szereplésért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!