Räikkönen küszködött, Giovinazzi elégedett Barcelonában

Fotó: Alfa Romeo Racing
07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during 2019 Formula 1 FIA world championship, Spain Grand Prix, at Barcelona Catalunya from May 10 to 12 - Photo Antonin Vincent / DPPI Räikkönen
Kimi Räikkönen számára igazán nehezen indult a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteken, így fel van adva az Alfa Romeo csapatának a lecke a barcelonai időmérő előtt.

Räikkönen a 11. legjobb idővel zárta a napot a katalán ringen, elmondása szerint azonban rengeteg probléma hátráltatta őket, ezeket pedig muszáj lesz megoldani ahhoz, hogy úgy szerepeljenek, ahogy szeretnének.

„Nem volt egyszerű napunk, voltak problémák itt-ott. Végül aztán sikerült javítanunk a versenyautó kezelhetőségén egy kicsit. Összességében viszont nem volt könnyű péntekünk” – mondta a 2007-es év legjobbja, aki a második edzésen a kavicságyat is meglátogatta.

„Megesik az ilyen, ha az ember nyomja neki. Nem volt könnyű dolgunk az autóval, még akkor sem, ha sikerült előrelépéseket tennünk vele. Rengeteg munka vár ránk, ha oda akarunk érni, ahol lenni szeretnék.”

Räikkönennel ellentétben az Alfa Romeo másik versenyzője, Antonio Giovinazzi igazán elégedetten nyilatkozott a pénteki edzések után, habár ő csak a 17. helyen zárta a napot.

„Nagyon jó, hogy végre problémamentes péntekem volt, és remélem, hogy ez annak a jele, hogy a hétvége további részében is összeállnak majd a dolgok” – fogalmazott az olasz pilóta.

Fotó: Alfa Romeo Racing

„Sok kört meg tudtam tenni mindkét edzésen, ami döntő fontosságú. A barcelonai pályát jól ismerjük, de érdekes látni, mennyit fejlődtek az autók a tesztek óta, és miképp viselkednek ilyen hőmérsékleti viszonyok között.”

„Mint mindig, a gumik megértése most is jelentős részét képezte a programunknak, úgy érzem, értjük, hogyan működnek. Remélhetőleg sikerül még fejlődnünk, és harcban lehetünk a Q3-as szereplésért.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!