Räikkönen: Legalább összehasonlítottuk a két csomagot - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Legalább összehasonlítottuk a két csomagot

HIRDETÉS

A hetedik helyről rajtolva ötödikként végzett a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Kimi Räikkönen.


A hetedik helyről rajtolva ötödikként végzett a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Kimi Räikkönen.

A Ferrari finn versenyzője nehéz hétvégén van túl, sokat küszködött csapata új fejlesztéseivel, végül mérnökeivel közösen úgy döntött, inkább a korábbi specifikációval áll rajthoz Barcelonában.

A mai versenyen Räikkönen vesszőfutása tovább folytatódott – bár két pozíciót javított, így értékes pontokat gyűjtött, sokat szenvedett az autó kezelhetőségével.

A verseny utolsó etapjában ugyanis könnyedén utolérte honfitársát, Valtteri Bottast, a Williams mellett végül nem tudott elmenni.

„Valamiért könnyedén utolértem a Williamst, de amint mögé értem, nem volt tapadásom, ahhoz pedig túl gyors volt, hogy megelőzzem” – mondta a 2007-es év legjobbja, majd hozzátette, bár lehet, hogy hiba volt sutba dobni a fejlesztéseket hétvégén, legalább hasznos információkhoz jutottak.

„Visszaraktuk a korábbi aerocsomagot, így legalább a versenyen közvetlenül összehasonlíthattuk az újjal. Kész voltam vállalni a kockázatot. A fejlesztésekkel talán jobb lett volna a helyzetünk, de legalább már tudjuk. Az autóval elég nehéz volt bánni, folyamatosan csúszkáltam a pályán, minden egyes kanyarban.”
.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!