Friss hírek

Räikkönen ma is szenvedett a Ferrarival

Kimi Räikkönen, a Ferrari finn világbajnoka az Orosz Nagydíj pénteki szabadedzései után elárulta, továbbra sem érzi magát kényelmesen versenyautójában.


Kimi Räikkönen, a Ferrari finn világbajnoka az Orosz Nagydíj pénteki szabadedzései után elárulta, továbbra sem érzi magát kényelmesen versenyautójában.

Räikkönen csak tizenegyedikként zárta az első napot Szocsiban, és bár tudja, a mai eredmények még nem relevánsak, úgy érzi, rengeteget kell még fejlődniük ahhoz, hogy jó eredményért harcolhassanak.

„Az első edzésnap jobbára a pályatanulásról szólt, ami tetszett. Bár új helyszínről van szó, meglehetősen jó volt a tapadás” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Az első szabadedzésen lépésről-lépésre teljesítettük a programunkat, noha a tréning vége felé nem tudtam teljesíteni az utolsó etapomat.”

„Délután a gumik viselkedését vizsgáltuk, mindkét gumikeverékre sok időt kellett szánnunk, hogy kihozzuk belőlük a maximumot, ami szokatlan, főleg a lágy keverék esetében.”

„Ahhoz, hogy tisztább képet kapjunk ezzel kapcsolatban, várnunk kell, hogy javuljon még a pálya.”

Räikkönen hozzátette, továbbra sincs megelégedve az F14 T kódjelű versenygéppel, de reméli, sikerül mihamarabb javítani ezen.

Sajnos még mindig nem érzem jónak az autó elejét, emiatt pedig nem tudtam összehozni egy jó kört. Most a csapattal közösen megpróbálunk megoldást találni annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassam ki az autóból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek