Räikkönen: Magnussen tönkretette a versenyem - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Magnussen tönkretette a versenyem

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy Kevin Magnussen tette tönkre a mai versenyét Malajziában.


Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy Kevin Magnussen tette tönkre a mai versenyét Malajziában.

A Ferrari finn pilótája már a futam elején összeért a McLaren dán versenyzőjével, aminek következtében jobb hátsó defektet kapott, így majd’ egy teljes kört lassú tempóban kellett megtennie, majd a kerékcsere után a mezőny végéről kezdhette meg a felzárkózást.

Bár mindent megtett, végül csak a pontot nem érő 12. pozícióban végzett, pedig úgy gondolja, hogy ott lehetett volna csapattársa, Fernando Alonso környékén, aki a negyedik helyen futott célba.

„Nem láttam, mi történt, csak hallottam, hogy az első szárnya megüt, és a kerekem megsérült” – mondta Räikkönen. „Nem éreztem semmit, de egyértelmű, hogy ez tönkretette a versenyemet.”

„Az autó is megsérült, ami miatt kisebb lett a leszorító erőm, ugyanis a gumi megsértette az autó fenéklemezét. Éppen ezért nehéz megmondani, hogy mennyire lettünk volna jók, de jól kezdtünk, és tartani tudtam volna a lépést Fernandóval, de az ütközés mindent tönkretett.”

Raikkönen az első két versenyen mindössze hat pontot szerzett, miközben Alonsónak 24 pontja van. A finn pilóta azonban nem aggódik emiatt.

„Természetesen nem egy ideális kezdés, de a mai napon nem hibáztunk, a történtekért sem hibáztathatjuk magunkat, más hibája miatt fizettünk komoly árat” – folytatta.

„Nem volt szerencsénk, de ez is része a versenyzésnek. Most azon kell lennünk, hogy jobb munkát végezzünk a következő versenyen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!