Orosz Nagydíj

Raikkönen már a jövő évi visszavágásra készül

Kimi Raikkönen nem lát okot arra, hogy ne tudna visszatérni az élre a Ferrarival a 2009-es idényben, miután már matematikai esélye sincs arra, hogy megvédje bajnoki címét az utolsó két futamon az idei évben.

Kimi Raikkönen nem lát okot arra, hogy ne tudna visszatérni az élre a Ferrarival a 2009-es idényben, miután már matematikai esélye sincs arra, hogy megvédje bajnoki címét az utolsó két futamon az idei évben.

A finn versenyző már nincs harcban az idei bajnoki címért, ám úgy gondolja, hogy tiszta lappal indulhat jövőre, mikor ismét minden esélye meglesz a vb-cím megszerzésére, különösen azok után, hogy sikerült megoldást találniuk az őket hátráltató problémákra.

“Természetesen voltak már ilyen pillanataim a múltban. Ez a játék része” – mondta Raikkönen az olasz Autosprint magazinnak.

“Aztán elkezdenek jönni az eredmények, egyik versenyről a másikra, és azok az emberek, akik eddig gyengének tartottak, hirtelen másképpen kezdenek el vélekedni rólad. Nem ez az első ilyen eset.”

“Természetesen jobban szeretném, ha eredményesebb lennék, és elkerülném a hibákat, de néha történnek ilyenek. Azonban inkább az idei évben történjen meg mindez, mikor amúgy sem mentek túl jól a dolgok, mint a következő idényben.”

“Ahhoz, hogy hozni tudd az eredményeket, mindenre szükséged van, de ez néha nem történik meg. A tavalyi évben is hasonló úton haladtunk, és végül jól jöttünk ki a dologból.”

“Idén viszont voltak problémák, talán rossz döntéseket hoztunk, és mikor visszamentünk a probléma gyökeréhez, már túl késő volt. Talán ez okozta a vesztünket az idei évben, de legalább tanultunk valamit a következő idényre.”

Raikkönen azt is elmondta, hogy a szezon közben elvégzett módosítások nem segítettek annyit neki, mint csapattársának, Felipe Massának, ezért is tért vissza a régi koncepcióhoz a Belga Nagydíjon, ami fordulópontot jelentett számára.

“Több mindent változtattunk az autón, de azok nem mindig segítettek a helyzetemen” – mondta. “Aztán visszatértünk egy korábbi beállításhoz, azt hiszem, hogy Spában, és kezdtek jobbra fordulni a dolgok. Azonban akkor már túl késő volt.”

“Viszont egyre jobban érzem magam az autóban, jóllehet még nem minden úgy muzsikál, ahogy azt én szeretném. Néha minden rendben megy, aztán vannak olyan versenyek, mikor nagyon nehéz egyenletes teljesítményt kihozni az autóból.”

“Azonban amit az idei évben tanultunk, azt kamatoztatni tudjuk a következő idényben. Tudom, hogy más autóink és abroncsaink lesznek, de számos dolog marad a régiben.”

Ami pedig a bajnokság jelenlegi állását illeti, Raikkönen a következőket mondta: “Hamilton jobb pozícióban van, már ami a pontokat illeti, azonban a dolgok nagyon gyorsan megváltozhatnak. Ki tudja, lehet, hogy a többiek ismét ütköznek, ahogy vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS