Verstappen vs. Ocon

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Fotó: Alfa Romeo Racing
Fotó: Alfa Romeo Racing
Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

A száguldó cirkusz mezőnye meglehetősen hűvös, ugyanakkor napos időben, és ami ennél is fontosabb, száraz pályán kezdhette meg a munkát a Spanyol Nagydíj helyszínéül is szolgáló versenypályán.

A csapatoknak Barcelonában van először lehetőségük arra, hogy elkezdjék tesztelni új autóikat – habár egyes istállók egy rövidebb bejáratás erejéig már pályára vitték új modelljüket.

A lámpa 9 órakor váltott zöldre, és több csapat rögtön ki is gurult egy-egy installációs kör erejéig.

Köztük volt az Alfa Romeo is Kimi Räikkönennel, a finn számára azonban nem indult jól a nap, már első etapján kicsúszott a kavicságyba, emiatt pedig meg kellett lengetni a piros zászlókat.

A teszten összesen 10 csapat vesz részt, minden istálló egyszerre csak egy autóval dolgozhat. A Williams mindazonáltal kihagyja a tesztsorozat hétfői napját.

A nap folyamán az F1VILÁG.HU-n folyamatosan beszámolunk majd a teszt eseményeiről, kora este pedig természetesen jelentkezünk majd összefoglalónkkal és képgalériánkkal.

Az F1-es csapatok tesztbeosztása:

 

Kapcsolódó cikkek

Schumacher az Alfa Romeo autójával tesztel

Április elején az Alfa Romeo Forma-1-es versenyautójával tesztelhet Mick Schumacher. A német versenyző két napon át dolgozhat majd Kimi Räikkönenék versenygépével.

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Friss hírek