IMOLAGP

Räikkönen: Már elértem azt, amire vágytam

Kimi Räikkönen szerint semmi garancia nincs arra, hogy 2014-ben a Red Bull Racing csapatától kapná a legjobb versenyautót a Forma-1-ben – a finnek a minap egy interjúban elárulta, ha nem sikerül több bajnoki címet nyernie a királykategóriában, akkor sem dől össze a világ, ő ugyanis már elérte azt, amit akart.


Kimi Räikkönen szerint semmi garancia nincs arra, hogy 2014-ben a Red Bull Racing csapatától kapná a legjobb versenyautót a Forma-1-ben – a finnek a minap egy interjúban elárulta, ha nem sikerül több bajnoki címet nyernie a királykategóriában, akkor sem dől össze a világ, ő ugyanis már elérte azt, amit akart.

Räikkönen tavaly tért vissza a Forma-1-be a Lotus színeiben, idén pedig jelen állás szerint Sebastian Vettel legfőbb kihívója a bajnoki küzdelemben.

A „Jégember” hátránya mindössze négy pont a tabellán, szerződése azonban az idei szezont követően lejár az enstone-i gárdánál, és egyre sűrűbben pletykálnak arról, jövőre akár a Red Bullnál is folytathatja pályafutását.

A finn Monacóban úgy nyilatkozott, még nem foglalkozik a 2014-es esztendővel, ám semmi garancia arra, hogy a Red Bullnál lenne a legjobb helye jövőre.

„Az ember mindig győztes autóra vágyik, de nincs garancia arra, hogy meg is kapja” – nyilatkozta a 33 esztendős versenyző a Reuters hírügynökségnek.

„Nyilvánvaló, hogy a Red Bull nagyon jó autót épít évek óta, de nekünk sincs rossz gépünk, szóval nem mondhatjuk azt, hogyha odamennék, akkor biztosan enyém lenne a legjobb autó, és mindig nyernék.”

„Azt gondolom, sokkal inkább teljességre van szüksége az embernek minden szempontból. Fontos, hogy normális életet élj, bizonyos dolgoknak a helyükön kell lenniük, legyen szó akár apróságokról is. Olyan kis dolgokról, melyek megadják számodra a boldogságot. Ez a lényeg igazából, és bármilyen döntés is születik, ennek lesz a legnagyobb hatása.”

Räikkönen 2001-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Sauber színeiben, majd nem sokkal ezután honfitársát, Mika Häkkinent váltotta a McLarennél. A Lotus versenyzője jelenleg 20 F1-es győzelemnél jár, épp annyinál, amennyit Häkkinen szerzett pályafutása során.

Räikkönen elárulta, úgy érzi, győzelmeivel, és világbajnoki címével már letett valamit az asztalra.

„Már elértem valamit, amit mindig is szerettem volna. Persze szeretnénk még több bajnoki címet, de ha nem jön össze, vagy nem zsebelünk be több győzelmet, leggyorsabb kört, vagy akármit, akkor sem változik meg az életem.”

„Néhányan talán másképp néznek rám, de részemről semmin nem változtat.”

A 2012-es Abu Dhabi Nagydíjat követően szállóigévé vált csapatrádión elhangzott mondata, a „hagyj békén, tudom, mit csinálok!”.

A „Jégember” ezzel kapcsolatban elmondta, egyáltalán nem ritkák az ilyen rádióüzenetek, ám szó sincs arról, hogy haragudna a csapat valamely tagjára ilyenkor.

„Azért vagyok itt, hogy vezessek és versenyezzek, illetve megpróbáljak versenyeket nyerni, ilyen egyszerű” – mondta a 2007-es év világbajnoka.

„Néha fogalmam sincs arról, mit csinálok! De ez mindenkivel megesik. Úgy hangzik, mintha kiabálnánk, mert nem túl jó a rádió, és az ember megpróbál olyan hangosan beszélni, amennyire tud, hogy hallják is. Mindig ez történik. Nem igazán örülök, ha üzengetnek nekem. Úgyis megkérdezem, ha akarok valamit.”

„Ugyanez megtörtént a Ferrarinál és a McLarennél is. Rengeteg mindent mondtam, de akkoriban ezek nem nagyon mentek ki adásba. Manapság is vannak furcsaságok a rádióbeszélgetésekben, de bizonyos okok miatt azok nem mennek kerülnek élő adásba. De ez egyáltalán nem új dolog a csapat számára.”

A 33 éves pilóta köztudottan nem rajong a nagy médiafelhajtásért, éppen ezért a közösségi háló platformjainak sem aktív szereplője.

„Nem használom a Facebookot. Ha tehetném, a telefonomat is kivágnám a fenébe. Mindig le van némítva, egyszerűen nem szeretem, ha csörög, vagy ha hívnak. A múltban is tudtunk ezen dolgok nélkül élni, amikor csak valahol az utcasarkon volt telefon, vagy a házban. Nem akarom elmondani az embereknek, hogy mit csinálok minden nap, vagy hol vagyok.”

„Szeretem magam intézni a dolgaim a barátaimmal és a családommal, ennyi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!