Räikkönen már fél lábbal kint a Forma-1-ből

Kimi Räikkönen nagy valószínűséggel jelenlegi szerződése lejárta után, 2015 végén befejezi pályafutását a Forma-1-ben.


Kimi Räikkönen nagy valószínűséggel jelenlegi szerződése lejárta után, 2015 végén befejezi pályafutását a Forma-1-ben.

A 2007-es világbajnok, aki 2001-ben a Sauber színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, idén tért vissza egykori csapatához, miután két évet eltöltött a raliban, illetve további két évet a Lotus csapatát erősítette.

Egy két évre szóló szerződést kötött a Ferrarival, ahol Fernando Alonso partnereként versenyzik, azonban a Brit Nagydíj előtt elmondta, hogy nem valószínű, hogy hosszabbítani fog, és 2015 végén szakít a Forma-1-gyel, ám nem a sporttal.

„Amíg a szerződésem szól, aztán valószínűleg abbahagyom” – válaszolta a finn pilóta arra a kérdésre, hogy hosszú távon számíthat-e rá a Ferrari.

„Azt gondolom, hogy ez fog történni.”

Räikkönen azt is elmondta, hogy más sportok iránt is komolyan érdeklődik, mint a ralizás, és mindig is vonzották a Forma-1-en kívüli események.

„Rengeteg dolgot kipróbáltam már, és nem hiszem, hogy bármi veszély lenne ebben. Semmit nem vesz el a Forma-1-től” – magyarázta. „Mindez csak segíthet. Minél több dolgot kipróbálsz, annál tapasztaltabb leszel, és jobb pilóta válik belőled.”

„A csapatok félnek, hogy bajod esik, és a múltban a Ferrari nem igazán kedvelte, hogy ralizom. Nem csak nekünk, de a rajongóknak is jó lenne, ha más dolgokat is látnának minket csinálni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS