Bahreini Nagydíj

Raikkönen már lemondott a bajnoki címről

Raikkönen már lemondott a bajnoki címről

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy elszálltak bajnoki esélyei, miután zsinórban negyedik versenyén sem szerzett pontot a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon.

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy elszálltak bajnoki esélyei, miután zsinórban negyedik versenyén sem szerzett pontot a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon.

A világbajnoki címvédő, aki három körrel a futam vége előtt összetörte autóját az éjszakai versenyen, jelenleg 27 ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Lewis Hamilton mögött, miközben már csak 30 pont megszerezhető az utolsó három futamon.

A finn pilóta továbbá elnézést kért csapatától, amiért értékes pontokat vesztett a hétvégén, és engedte, hogy a McLaren egy ponttal ugyan, de átvegye a vezetést a konstruktőrök versenyében.

“Különben sem volt már túl sok esélyem” – mondta Raikkönen a bajnoki esélyeiről. “Nem vagyok szomorú az ötödik helyem miatt, sokkal inkább sajnálom a csapatot a pontveszteség miatt. Azonban mindenképpen jobb munkát próbálunk majd végezni a következő versenyen.”

Raikkönen – akinek csapattársa, Felipe Massa hét ponttal van lemaradva Hamilton mögött a bajnokságban – elmondta, továbbra sem tudja, hogy kell-e segítenie a brazilnak a szezon hátralévő versenyein.

“Tudom, hogy a csapat meg akarja nyerni a bajnokságot” – mondta a finn pilóta. “Majd meglátjuk, mi fog történni. Megpróbálok futamokat nyerni, és aztán majd elválik, mi lesz. Egyébként sem vagyok már bajnoki esélyes.”

A világbajnoki címvédő, aki az áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíj óta nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, egy pillanatig sem gondol arra, hogy feladja.

“Ez semmin nem változtat. Olyan pozícióban voltam, ahonnan esélyem lett volna a győzelemre, azonban mikor pályára küldték a biztonsági autó, minden reményem elszállt. Többször közel voltunk a sikerhez, de legtöbbször szerencsétlenek vagyunk, így a következő versenyen ismét megpróbáljuk. Nem fogom feladni. Eredményes versenyeket akarunk.”

“Nem úgy sikerült az idei évünk, ahogy azt szerettük volna, de megvan bennünk a tűz. Természetesen ez nem volt egy túl jó nap, de láttam már eleget a Forma-1-ben, továbbra is egy versenyképes autónk van, így még versenyeket nyerhetünk az idei évben.”

Bár egyesek szerint Raikkönennek jobban kellene koncentrálnia, maga az érintett ezt teljesen másképpen látja.

“Nem. Megpróbáltam a lehető legközelebb maradni az előttem haladó Toyotához, mert mindössze két hely van, ahol nagyon közel kerülhetek hozzá, és esélyem lehet az előzésre, ha egy aprót is hibázik.”

“A hátsó egyenes előtt mindent meg kellett tennem annak érdekében, hogy közel maradjak hozzá, de sajnos túlságosan keményen hajtottam rá a kerékvetőre, ami megdobta az autómat, és már nem tudtam bevenni a kanyart. Szélesen vettem az ívet, és a falnak ütköztem. Nem gumifal volt, hanem műanyag, és leszakadt a jobb első kerekem” – magyarázta Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!