Friss hírek

Raikkönen már most lemondott a győzelemről

Kimi Raikkönen győzelmi esélyei a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon már akkor szertefoszlottak, mikor az első etapot követően a versenyirányítás közölte vele, nem vehet részt az időmérő edzés további részében.


Kimi Raikkönen győzelmi esélyei a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon már akkor szertefoszlottak, mikor az első etapot követően a versenyirányítás közölte vele, nem vehet részt az időmérő edzés további részében.


A finn pilóta, aki a tavalyi évben a pole pozícióból rajtolva megnyerte a szezonnyitót Melbourne-ben, csak a tizenhatodik helyről várhatja a holnapi futam rajtját, miután Ferrarija – üzemanyag-nyomás probléma miatt – első gyorskörét követően megadta magát az időmérő első etapjában.

Raikkönent azért tiltották el a további részvételtől, mert külső segítséggel tudott csak visszatérni a Ferrari garázsába.

A világbajnoki címvédő sajnálja a dolgot, és elmondta, a pontszerzést célozza meg a vasárnapi versenyen, ugyanis meggyőződése, hogy minden egyes pont komoly fontossággal bír majd a végelszámolásnál.

“Természetesen nagyon csalódott vagyok” – mondta. “Néhány kanyarral a levezetőköröm vége előtt probléma lépett fel az elektronikus üzemanyagpumpával, ami miatt megállt az autóm a boxutca bejárata előtt, így nem volt esélyem visszatérni a garázsba, hogy elhárítsuk a problémát.”

“Néha történnek ilyenek, azonban nem így szerettem volna megkezdeni az idei évet. Most az a feladatunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a jelenlegi helyzetből, és megpróbáljunk minél több pontot szerezni, mert nagyon fontos, hogy minden futamon a pontszerzők között legyünk.”

Annak ellenére, hogy a téli tesztek alapján a Ferrarit tartották a legesélyesebbnek, Raikkönen csapattársa, Felipe Massa is csak a negyedik helyen végzett, miután nem tudta befejezni utolsó gyorskörét az edzésen.

“Sajnos nem tudtam kihozni a maximumot az utolsó szett gumimból, mert hatalmas volt a forgalom előttem a felvezető körömben, így nem volt lehetőségem üzemi hőfokra hevíteni az abroncsokat” – magyarázta a brazil pilóta. “Elégedett vagyok az autó kezelhetőségével, és egyensúlyával. Úgy gondolom, hogy jól szerepelhetünk a versenyen.”

“Nagyon kemény küzdelemre számítok, különösen a nagy hőség miatt. Bármi megtörténhet, és úgy gondolom, hogy harcban leszek az első helyekért” – tette hozzá Massa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!