Friss hírek

Räikkönen marad az F1-ben, 19. szezonjának is nekivág!

2021-ben is a Forma-1-es mezőny tagja lesz Kimi Räikkönen – a finn versenyző nemrég szerződést hosszabbított az Alfa Romeóval, így jövőre 19. idényét is megkezdi a Forma-1-ben.

Räikkönen 2001-ben a Sauber színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, főnökét, Peter Saubert pedig akkor számos kritika érte, hiszen a fiatal finn alig rendelkezett versenyzői tapasztalattal.

Sauber viszont hajthatatlan volt, az azt megelőző év szeptemberében megejtett mugellói teszten ugyanis Räikkönen annyira meggyőzte őt, hogy esze ágában sem volt másnak adni versenyautóját.

„Először a mugellói teszten találkoztam vele. A mai napig meglep, hogy belementem ebbe a tesztbe, hiszen egy háromnapos teszt nagyon drága mulatság. Nyilván David sikeresen megfertőzött engem a lelkesedésével” – mondta még korábban Peter Sauber.

A Sauber természetesen igyekezett titkolni, hogy egy ígéretes fiatal tehetséget tesztel, főleg, hogy még nem volt szerződésük a finnel. A Ferrari és a McLaren ugyan szintén jelen volt ezen a bizonyos teszten, ám hogy milyen programot fut Räikkönen pontosan, arról csak nagyon kevesen tudtak.

„Ott voltam a teszt második napján. Nem könnyű leírni, milyen benyomást tett rám Kimi” – folytatta Peter Sauber. „Nem is igazán Kimi sebessége ragadott magával – a tempója rendben volt. De inkább a testbeszéde volt az, ami megmutatta akaratát és elkötelezettségét, és ez tett rám olyan jó benyomást.”

Räikkönen még tavasszal az F1Világ.hu-nak adott exkluzív interjúban is felidézte az első teszt eseményeit. Főleg arra voltunk kíváncsiak, aggódott-e amiatt, hogy nem lesz elég felkészült egy F1-es betontorpedó vezetésére.

„Nem, nem aggódtam ezek miatt, de izgatott voltam, hogy először vezethetek, a teszt pedig elég jól sikerült.”

Majd nemsokára érkezett a hír, hogy a 2001-es szezonra versenyzői szerződést kap…

„Természetesen ennek örültem. Egy ülést céloztam meg az F1-ben, és sikerült” – mondta a finn.

Annak a bizonyos mugellói tesztnek a hátteréről korábban részletesen írtunk, az alábbi cikkben számos érdekességet megtudhatsz még Räikkönen F1-es bemutatkozásáról!

Räikkönen már első Forma-1-es versenyén pontot tudott szerezni Ausztráliában, a következő évben pedig már a McLaren versenyzője lett. A csúcsra 2007-ben ért fel a Ferrarival, amikor az ideiglenesen visszavonuló Michael Schumacher helyét vette át a csapatnál.

Fotó: Scuderia Ferrari

Bár kihagyott két szezont, Räikkönen ma már a Forma-1 legrutinosabb versenyzőjének számít, a hétvégi Emilia Romagna Nagydíj lesz ugyanis a 325. verseny, amin rajthoz áll. És még itt sincs megállás: a „Jégember” 2021-ben is itt lesz a száguldó cirkuszban, azzal a csapattal, mely annak idején megadta számára a lehetőséget az F1-es bemutatkozáshoz.

„Az Alfa Romeo számomra több mint egy csapat, olyan, mintha a második családom lenne” – kommentálta a bejelentést Räikkönen.

„Rengetegen vannak itt azok közül is, akik ott voltak, amikor 2001-ben bemutatkozta ma Forma-1-ben. Ez az egyedülálló légkör pedig extra motivációt ad nekem arra, hogy folytassam 19. idényemben is jövőre.”

„Nem lennék itt, ha nem hinnék a csapat projektjében, és abban, hogy mit érhetünk el közösen. Ez egy olyan istálló, mely értékeli a kemény munkát, és nagyon fekszik az én stílusomnak. Várom már a jövő évet, és remélhetőleg sikerült közelebb lépnünk a középmezőny eleje felé.”

Ajánljuk még:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!