Friss hírek

Raikkönen: Massa csak a szerencsében bízhat

Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy csapattársa, Felipe Massa csak egy nagy adag szerencsével szerezheti meg a bajnoki címet a hétvégén megrendezésre kerülő, mindent eldöntő szezonzáró Brazil Nagydíjon.

Kimi Raikkönen tisztában van azzal, hogy csapattársa, Felipe Massa csak egy nagy adag szerencsével szerezheti meg a bajnoki címet a hétvégén megrendezésre kerülő, mindent eldöntő szezonzáró Brazil Nagydíjon.

Massa hét pontos hátrányban vághat neki hazai versenyének, miközben a listavezető Lewis Hamiltonnak elég csak az ötödik helyen befutnia ahhoz, hogy megszerezze a bajnoki címet.

Raikkönen, aki ugyanilyen helyzetben volt a tavalyi szezonzárón, ahol végül megnyerte a bajnokságot, úgy gondolja, hogy a Ferrari csak annyit tud tenni, hogy megpróbál kettős győzelmet aratni.

“Nem csak rajtunk fog múlni a dolog” – mondta Raikkönen a riportereknek Brazíliában. “Mi csak annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk az első két helyre behozni autóinkat, a többi a McLaren szereplésétől függ.”

“Elsődleges célunk, hogy kettős győzelmet arassunk, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Szükségünk van a szerencsére, de majd meglátjuk, hogy a végén mi lesz a sorrend.”

A leköszönő világbajnok azonban hozzátette, hogy a McLarennek és Hamiltonnak sokkal nagyobb nyomással kell szembenéznie, ugyanis jóval több a veszítenivalójuk, mint ellenfelüknek.

“Felipének nincsen veszítenivalója” – folytatta a finn pilóta. “Még ha az első két helyen is futunk célba, a többi nem rajtunk múlik. A McLarennek elég csak az ötödik helyen végeznie.”

“Sokkal több a veszítenivalójuk, mint nekünk, jóval nagyobb a nyomás rajtuk, de nekünk szerencsére van szükségünk, és ha egy nagyon rossz hétvégjük lesz, akkor ez nem lesz túl nehéz. Viszont ha megnézzük az idei versenyeket, mindig ott voltak az élen, az első négyben-ötben. Tehát nehéz lesz, de soha nem lehet tudni.”

Raikkönen, aki már versenyek óta nincsen harcban a bajnoki címért, és mindössze két futamot nyert az idei évben, már a következő idényre koncentrál, és úgy érzi, a Ferrari tanult az idei évben elkövetett hibáiból, így egy sokkal erősebb csapatként kezdheti meg a 2009-es szezont.

“Az idei évben sokat tanultunk az apróbb hibákból, számos dolgot kipróbáltunk, és sokkal tisztább képünk lesz bizonyos dolgokról a következő évben, ami sokat segíthet” – magyarázta Raikkönen.

“Túl korai lenne még kijelenteni, hogy ez mennyire lesz a segítségünkre, de biztos vagyok abban, hogy erősek leszünk a jövő évben. Voltak rossz pillanataink az idei évben, ezért nem tudtam megvédeni a bajnoki címem, de sokat tanultunk, így nem aggódom a jövő év miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!