Raikkönen még bízik az idei vb-címben - F1VILÁG.HU

Raikkönen még bízik az idei vb-címben

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen bízik benne, hogy még megnyerheti az idei világbajnokságot, azonban tisztában van azzal, csak akkor érheti el célját, ha többször már nem esik ki a szezon hátralévő részében.

Kimi Raikkönen bízik benne, hogy még megnyerheti az idei világbajnokságot, azonban tisztában van azzal, csak akkor érheti el célját, ha többször már nem esik ki a szezon hátralévő részében.

Visszatérve Európába, Raikkönen feltámadt. A Ferrari finn versenyzője a Francia-, és a Brit Nagydíjon is győzelmet aratott, ám nem sikerült a mesterhármas, miután a két héttel ezelőtt megrendezett Európa Nagydíjat egy műszaki probléma miatt fel kellett adnia.

Bár a közte és az éllovas, Lewis Hamilton között a különbség változatlanul 18 pont maradt, miután a brit pilóta sem tudott pontot szerezni a Nürburgringen, Raikkönen tisztában van azzal, hogy a hátralévő hét versenyen minden eddiginél jobb teljesítményt kell nyújtania, ha harcba szeretne szállni a bajnoki címért a szezon második felében.

“Az egyetlen célom az, hogy a bajnoki címért harcban lévő másik három versenyző előtt végezzek a következő versenyeken” – mondta Raikkönen. “Többé kevésbé ugyanolyan helyzetben vagyok, mint a Nürburgring előtt, de nem engedhetem meg magamnak, hogy még egy versenyről pont nélkül távozzak.”

“Továbbra is úgy gondolom, esélyes vagyok a bajnoki cím megszerzésére. Csak meg kell nézni az előző versenyt, és tisztán látszik, hogy bármi megtörténhet. Egy rossz verseny az ellenfél részéről, és máris fordulhat a kocka. Sokszor a Magyar Nagydíjat Finn Nagydíjként emlegetik, hiszen rengeteg hazai rajongó érkezik a pályára, és jó látni a fehér alapon kék keresztes zászlókat. Úgy érzem magam, mintha otthon lennék.”

A Ferrari versenyzője tovább azt is elmondta, nem gondolja, hogy a McLaren erősebb lenne a Ferrarinál a Huingaroringen, noha a magyar pálya köztudottan jobban fekszik a wokingi gárda autóinak.

“Mindenki azt mondja, hogy a McLaren erősebb lesz nálunk ezen a pályán, de én nem hiszem, hogy ez lenne majd a helyzet” – folytatta. “Rengeteget fejlődtünk Monaco óta, így érdekes lesz megfigyelni, miként tudjuk felvenni a harcot ellenfeleinkkel. A Hungaroring egy lassú, kanyargós pálya, így a két legfontosabb dolog a kanyarvételi szög, illetve a tapadás. Ha ez a kettő megvan, akkor egy jó autóval vághatsz neki a Magyar Nagydíjnak. Természetesen az is fontos, hogy az időmérőn jól szerepelj, és ha lehet a pálya tiszta oldaláról indulj.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!