Friss hírek

Raikkönen még hisz a csodában

Annak ellenére, hogy hat verseny után tetemes a lemaradása a listavezető Jenson Buttonnal szemben, Kimi Raikkönen nem írja le bajnoki esélyeit, mert tisztában van azzal, hogy hosszú még a szezon, és a dolgok egyik pillanatról a másikra nagyot változhatnak.

Annak ellenére, hogy hat verseny után tetemes a lemaradása a listavezető Jenson Buttonnal szemben, Kimi Raikkönen nem írja le bajnoki esélyeit, mert tisztában van azzal, hogy hosszú még a szezon, és a dolgok egyik pillanatról a másikra nagyot változhatnak.

A Ferrari borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, az első három versenyen egyetlen pontot sem szerzett, ám a spanyol futamon bemutatott újításainak köszönhetően újult erőre kapott, és a legutóbbi futamon már a dobogóra is felállhatott.

Raikkönen több mint egy éve nem nyert versenyt, és lemaradása 42 pont az élen álló Buttonnal szemben, aki idei ötödik futamgyőzelmét aratta Monte-Carlóban.

A finn pilóta azonban optimistán tekint a jövőbe, és esze ágában sincs feladni a küzdelmet, ugyanis tisztában van azzal, hogy a Forma-1 egy olyan sport, ahol a dolgok akár egyik pillanatról a másikra hatalmas fordulatot vehetnek, és a győztesekből vesztesek, a vesztesekből pedig egy csapásra győztesek lehetnek.

“Aki a szezon elején ötből négy futamot megnyer, kiváló pozícióba kerül ahhoz, hogy harcba szálljon a vb-címért, de a bajnokságnak még koránt sincs vége. Még minden megtörténhet, bár a dolgoknak minél előbb változniuk kell” – mondta Raikkönen.

A Ferrari világbajnoka szerint csapata jó úton halad, és már közelebb van az élen állókhoz, mint a szezon elején, azonban figyelmeztette rajongóit, hogy legyenek türelmesek.

“A monacói hétvége mindenképpen előrelépés volt az eredmények tekintetében, de türelmesnek kell lennünk: tudom, hogy rajongóink azonnal győzelmeket akarnak látni tőlünk, viszont a realitás talaján kell maradnunk” – magyarázta a finn pilóta, aki szerint a Brawn és a Red Bull Racing egy kicsivel még mindig előttük jár.

“Közelebb kerültünk, ez biztos, és a hétvégén lesznek újításaink Törökországban, de azt is tudjuk, hogy a többiek sem tétlenkednek. Monacóval ellentétben az Isztambul Park egy hagyományos pálya, ahol sokkal pontosabb képet kaphatunk az aktuális erőviszonyokról.”

Raikkönen szerint a Ferrari továbbra is a leszorító erő terén van elmaradva ellenfeleivel szemben, így ezen a területen kell a legtöbbet fejlődnie.

“Az idei évben kisebb az autó leszorító ereje, bár ezt valamelyest kompenzálja a slick gumik használata. Szerintem ezen a területen kell még behoznunk a lemaradásunkat a Brawnnal és a Red Bullal szemben, de jó irányba haladunk” – magyarázta.

“Most, a szezon feléhez közeledve, sokkal optimistább vagyok, mint a szezon elején voltam, különösen az elmúlt két versenyen látott fejlődés miatt. Tudjuk, hogy folyamatosan jönnek a fejlesztések, így pozitívan gondolok a jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!