Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Raikkönen még nem adta fel a küzdelmet

Kimi Raikkönen cáfolja azon feltételezéseket, melyek szerint az idei évben tapasztalt nehézségek miatt elvesztette volna motivációját, és kijelentette, hogy minden eddiginél éhesebb a sikerre.

Kimi Raikkönen cáfolja azon feltételezéseket, melyek szerint az idei évben tapasztalt nehézségek miatt elvesztette volna motivációját, és kijelentette, hogy minden eddiginél éhesebb a sikerre.

A világbajnoki címvédő 27 ponttal van lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött a bajnokságban, miközben már csak három futam van hátra.

A Ferrari finn versenyzője az áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíj óta nem ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán, és az elmúlt négy versenyen még csak pontot sem szerzett.

Raikkönen azonban elmondta, hogy a nehézségek ellenére is motiváltan várja a szezon utolsó versenyeit, és mindent megtesz majd annak érdekében, hogy még idén győzelmet arasson a Forma-1-ben.

“Nem vesztettem a motivációmból” – mondta Raikkönen a riportereknek Fujiban. “Jól kezdtük az évet, azonban elkövettünk néhány hibát, rossz döntéseket hoztunk, és nem tudtunk kimászni a gödörből.”

“Több versenyt kellett volna nyernünk, de bizonyos okok miatt nem tudtunk. Azonban nem változtattam a versenyzéshez való hozzáállásomon, továbbra is ki vagyok éhezve a sikerre, és győzni akarok. Én vagyok a világbajnok, és bízom benne, hogy sikerül jó eredményeket elérnünk, és ismét sikeresek lehetünk.”

“Elkövettem néhány hibát, ahogy a Ferrari is – mindenki hibázik. Tanulnunk kell ezekből. Azonban minden bizalmam a Ferrariban van, ahogy ők is hisznek bennem, mindkét versenyzőjükben. Egy csapatként nyerünk, és veszítünk.”

A Ferrari határozott célokkal kezdi meg a hajrát, ugyanis kettős győzelmeket szeretne aratni a hátralévő versenyeken. Raikkönen pedig úgy gondolja, hogy az F2008-as jelenlegi formájával ez abszolút lehetséges.

“Az autónk jó lehet az összes hátralévő versenyen” – mondta a finn. “Megpróbálunk megnyerni minden egyes futamot, és bízom benne, hogy minden rendben lesz, el tudjuk érni céljainkat.”

“Úgy gondolom, hogy nagyon szoros lesz a csata köztünk és a McLaren között, ahogy az a tavalyi évben is volt. Más csapat vagyunk, de szinte teljesen azonos szinten állunk. A dolgok azon is múlhatnak, miként fekszik a két gárdának az időjárás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!