Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Räikkönen: Még nem döntöttem el, hogy maradok-e 2021-re

Továbbra sem hozott döntést jövőjével kapcsolatban a Forma-1 korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen – a finn szerződése év végén lejár az Alfa Romeónál.

A 40 esztendős versenyző jelenleg második szezonját tölti az olasz-svájci istállónál, és akárcsak csapattársával, Antonio Giovinazzival, vele sem hosszabbított még szerződést az Alfa Romeo.

A Belga Nagydíj helyszínén, Spa-Francorchamps-ban természetesen ismét megkérdezték Räikkönent arról, döntött-e már jövőjével.

„Még nem döntöttem” – vágta rá a 21-szeres F1-es futamgyőztes, majd arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni magát egy másik csapatnál, Räikkönen kifejtette: előbb azt kell eldöntenie, hogy marad-e a Forma-1-ben, vagy sem.

„Még nem tudom. Először arról kell döntenem, hogy mit fogok csinálni, aztán majd meglátjuk. Nyilvánvalóan most ez az első, amiről döntést kell hoznom.”

„És nem gondolom azt, hogy ebből a szempontból bármin is változtatna az, hogy velük versenyzem-e, vagy sem. Ahogy mondtam, amíg nem döntöm el, hogy mit csinálok, ezek a dolgok nem is szerepelnek a listámon.”

Arra a kérdésre, hogy döntését befolyásolja-e az Alfa Romeo aktuális formája, Räikkönen hozzátette: „Nyilván ez is számít, szívesebben versenyeznék jó pozíciókért, harcolnék pontokért. De őszintén szólva ezt sehol sem garantálják, bárhová is megy az ember egy új idényre.”

„A teljes kép számomra szerintem sokkal fontosabb. A család mindenekelőtt, és nyilván a gyerekek is egyre nagyobbak. Idén több időt tudtam otthon tölteni, ami nagyszerű, de szerintem ez az, ami igazából eldönti, hogy versenyzem-e, vagy sem. El fog jönni a pont, amikor otthon akarok lenni, és más dolgokat akarok csinálni.”

Räikkönent arról is faggatták, adott esetben döntene-e a kiszállás mellett azért, hogy helyet csináljon egy fiatal tehetségnek – noha azon az állításon elnevette magát, hogy honfitársa, Mika Häkkinen 2001-ben azért vonult vissza, hogy segítse őt.

„Kétlem, hogy csak miattam távozott! Biztos vagyok benne, hogy voltak más dolgok is a fejében azon kívül, hogy mi lesz velem.”

„A Saubernél hároméves szerződésem volt. Az emberek persze gondolhatják úgy is, hogy pusztán azért távozott, mert egy remek srác, és nekem adta a helyét, de ez nem így működik.”

„És hogy őszinte legyek, én is arra alapozom a döntésemet, hogy mi a jó nekem, és semmi köze ahhoz, hogy segítek-e valakinek, vagy sem. Ha az ember ezt akarja tenni, hát tegye, de én nem így hozom a döntéseket.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!