Räikkönen még nem mutogat a Ferrarira, de... - F1VILÁG.HU

Räikkönen még nem mutogat a Ferrarira, de…

Egyelőre nem vádolja rossz taktikázással a Ferrarit a korábbi Forma-1-es világbajnok, Kimi Räikkönen, noha könnyen lehet, hogy jobban is szerepelhetett volna a vasárnapi Kínai Nagydíjon, ha az olaszok más stratégiát választanak.

Räikkönen a verseny során szemmel láthatóan küszködött az abroncsokkal, és az utolsó etap előtt már meglehetősen frusztráltan kérte a Ferrarit arra, hívják már ki a bokszba friss abroncsokért.

Räikkönen végül a versenyt megnyerő Lewis Hamiltontól 48 másodperccel lemaradva az ötödik helyen ért célba, miközben csapattársa, Sebastian Vettel második lett.

A finn ráadásul a futam során motorhibára is panaszkodott, így bőven akadtak gondjai a „Jégembernek”.

„Nem egy specifikus problémánk volt” – mondta a 2007-es év legjobbja a leintést követően.

„Az autó friss gumikon jó volt, de úgy tűnt, kezdjük elveszíteni az első abroncsokat. Egy ilyen pályán ez rendkívül sok veszteséggel jár a köridő tekintetében. Azt gondolom, jobb eredményt is elérhettünk volna ennél, de így sikerült.”

Räikkönen egyelőre nem kezdet el ujjal mutogatni csapatára, de utalt arra, ha korábban kihívják a bokszba, talán előrébb is végezhetett volna.

„Meg kell néznünk, hogy mi is történt. A verseny után mindig könnyű megmondani, mit lehetett volna jobban csinálni, de így megy ez… Lehet, hogy sokkal korábban ki kellett volna jönnünk a bokszba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!