Raikkönen meg szeretné tartani lendületét - F1VILÁG.HU

Raikkönen meg szeretné tartani lendületét

Kimi Raikkönen szerint sikerült maga mögött hagynia a kezdeti nehézségeket, miután remek teljesítményt nyújtva megszerezte idei második elsőségét Franciaországban.

Kimi Raikkönen szerint sikerült maga mögött hagynia a kezdeti nehézségeket, miután remek teljesítményt nyújtva megszerezte idei második elsőségét Franciaországban.

A finn versenyző, aki a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat megnyerte, az idény harmadik állomásának helyet adó bahreini futam óta nem állt a dobogóra. Raikkönen azonban véget vetett pechsorozatának, és visszatérve Európába megszerezte a győzelmet a Ferrarinak.

Kimi, aki jelenleg 22 ponttal van lemaradva a listavezető Hamilton mögött a bajnokságban, bízik benne, hogy megtartja lendületét, és a jövő hétvégi Brit Nagydíjon is eséllyel pályázhat a győzelemre.

“Remek. Nem volt egyszerű a dolgunk, de számítottam is arra, hogy lesznek nehézségeink” – mondta Raikkönen a futam után. “Az emberek azt gondolják, hogy ha nem jönnek az eredmények, elvesztél, azonban mi keményen dolgoztunk az elmúlt időben, hogy ismét visszatérjünk az élre. Még mindig nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, de az elmúlt heti teszteken sokat javultunk, és már sokkal elégedettebb vagyok az autóval, mint a legutóbbi versenyen voltam. Véleményem szerint megvan a sebességünk, így bízom benne, hogy a következő versenyen is jók leszünk.”

Raikkönen remekül kapta el a rajtot, már az elején megelőzte Hamiltont, és utolsó kiállását követően felugrott Massa elé az első helyre. A finn pilóta hangsúlyozta, kulcsfontosságú volt a jó rajt.

“Remekül rajtoltam, ami sokat segített” – magyarázta. “Véleményem szerint az autó mindvégig jól muzsikált, de nem tökéletesen. Mindezek ellenére elégedett voltam. Már az első kiállásom előtt keményen nyomtam, hogy megközelítsem Felipét. Többször forgalomba ütköztem, de második kiállásom után sikerült elé kerülnöm, aminek nagyon örülök. Nem is kérhettem volna ennél többet, noha könnyebb lett volna a dolgom, ha az első sorból indulhatok. Tudtam, hogy sok múlik a rajton, amit most jól kaptam el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!