Räikkönen megfutotta az előszezon eddigi legjobbját - F1VILÁG.HU

Räikkönen megfutotta az előszezon eddigi legjobbját

HIRDETÉS

Az előszezon eddigi legjobb idejét futotta csütörtök délelőtt, Barcelonában a Ferrari 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen. A finn versenyző a Pirelli leglágyabb keverékeit használta.


Az előszezon eddigi legjobb idejét futotta csütörtök délelőtt, Barcelonában a Ferrari 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen. A finn versenyző a Pirelli leglágyabb keverékeit használta.

A Ferrari versenyzője délelőtt a Forma-1-es bukókeretet is kipróbálta egy kör erejéig, utána viszont meglehetősen sok időt volt kénytelen eltölteni a garázsban egy kábelprobléma miatt.

Amint a hibát elhárította a csapat, Räikkönen rögtön rákapcsolt, és előbb a lágy keverékkel futotta meg a nap addigi legjobbját, majd a Pirelli új, ultralágy abroncsaira váltott, és végül 1 perc 22,765 másodperces idővel zárta a délelőttöt – ez a köridő a nyolcnapos előszezoni gyakorlás eddigi legjobbja, 45 ezreddel gyorsabb, mint amit Sebastian Vettel még múlt kedden futott ugyanezzel a keverékkel.

Kimi

A második helyen egyelőre a Force India versenyzője, Nico Hülkenberg áll, ő szintén az ultralágy gumikkal közel fél másodperccel volt lassabb Räikkönennél, megelőzve a Toro Rosso holland tehetségét, Max Verstappent.

A Mercedesnél Nico Rosberg kezdte a munkát ma, ő a negyedik helyen zárta a nap első felét, legjobbját (1 perc 24,126 másodperc) azonban a Pirelli lágy abroncsaival futotta meg. Mögötte a sauberes Felipe Nasr, valamint Fernando Alonso zárt a McLarennel – utóbbi versenyző 57 kört tett meg eddig az MP4-31-essel.

A legszorgalmasabb délelőtt – nem meglepő módon – Nico Rosberg volt 81 megtett körrel – a német délutánra átadja a Mercedes volánját Lewis Hamiltonnak.

haas

Az eheti harmadik nap programja egyébként eddig meglehetősen problémamentesen zajlott, mindössze Romain Grosjean alatt állt meg egyszer a Haas autója a 4-es kanyarban. Egészen a szóban forgó pillanatig az amerikai istálló produktív programot teljesített, a francia ugyanis 58 kört tett meg a csapat első F1-esével.

Hirdetés

A tesztnap végén természetesen jelentkezünk részletes tesztösszefoglalónkkal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!