Friss hírek

Räikkönen: Meggyőződésem, hogy szoros küzdelem lesz

Fotó: Scuderia Ferrari

Nem volt egyszerű napja pénteken, Barcelonában Kimi Räikkönennek, a Ferrari versenyzője azonban mégis optimistán várja a Spanyol Nagydíj hétvégéjét.

A finn fél másodperces hátránnyal csak a 6. helyen zárt pénteken, ám bőven volt dolga a nyitónapon, csapata ugyanis számos fejlesztéssel érkezett Barcelonába.

„Egy kicsit kusza volt a mai edzésnap, de összességében szerintem nem volt olyan rossz” – mondta a korábbi világbajnok.

„A szél eléggé megnehezítette a helyzetet, de tudtuk, hogy az év ezen szakaszában ilyen lehet. Az aszfalt ugyanolyan volt, mint a teszteken, de nyilván az időjárási feltételek eltérőek voltak.”

„Mindannyian jól ismerjük ezt a pályát, mégis valahányszor idejövünk, olyan, mintha a nulláról indulnánk.”

„Különböző dolgokat próbáltunk ki, és tanultunk ezekből, és a legtöbbször rendben ment minden. Talán nem ez volt a legkönnyebb péntek, de szerintem többé-kevésbé tudjuk, mit kell tennünk.”

Räikkönen a második tréningen technikai gondok miatt idő előtt befejezte a körözést: a Ferrari tájékoztatása szerint a telemetriai rendszer valamiféle problémát jelzett az erőforrás környékén.

„Délután voltak kisebb gondjaink, és szóltak a rádión, hogy állítsam le aza utót. Még nem tudjuk, mi történt, de ki fogjuk deríteni. Lesz némi tennivalónk este – keresztülrágjuk majd magunkat mindenen, próbáljuk megérteni a dolgokat. Szombat reggel még tisztább képet kapunk, és tudni fogjuk, hogy állunk. Meggyőződésem, hogy szoros lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek