Friss hírek

Raikkönen meghallgatná a Mercedes ajánlatát

Kimi Raikkönen szívesen meghallgatná a Mercedes GP ajánlatát, és ha a vezetőség meggyőzné arról, hogy egy bajnoki címre esélyes technikát tud biztosítani számára, készen állna aláírni a német csapathoz, árulta el a finn pilóta menedzsere.

Kimi Raikkönen szívesen meghallgatná a Mercedes GP ajánlatát, és ha a vezetőség meggyőzné arról, hogy egy bajnoki címre esélyes technikát tud biztosítani számára, készen állna aláírni a német csapathoz, árulta el a finn pilóta menedzsere.

Bár korábban kijelentette, hogy ha nem sikerül szerződést kötnie a McLarennel, akkor nem lesz más választása, mint kihagyni egy évet, Raikkönen most mégis megfontolná, ha ajánlatot kapna a Brawn utódcsapatától, a Mercedes GP-től.

Mindezt a finn pilóta menedzsere, Steve Robertson árulta el az Autosportnak adott interjújában, melyben azt is elmondta, hogy Jenson Button átigazolásával sokat változott a helyzet, azaz felszabadult egy hely egy olyan csapatnál, amely képes lehet harcba szállni a győzelmekért, sőt akár még a bajnoki címért is a következő idényben.

“Amennyiben egy olyan ajánlatot tudnak tenni, vagy meggyőznek bennünket, hogy egy olyan lehetőséget tudnak biztosítani Kiminek, amivel mindannyian elégedettek leszünk, és azt érzi, hogy harcba szállhat a győzelmekért, és a bajnoki címért, akkor azt mindenképpen fontolóra vesszük” – mondta Robertson.

“Nincsen sok csapat, amellyel elégedett lenne Kimi, mert őszinte volt, mikor azt mondta, hogy egy győztes autóval akar versenyezni. A pénz nem érdekli, csakis az, hogy egy ütőképes autóval állhasson rajthoz a következő idényben.”

Mindez meglepő lehet, hiszen egyesek szerint Raikkönen éppen az anyagiak miatt nem tudott megegyezni a McLarennel, és fel sem merült az, hogy esetleg azért táncolt volna vissza, mert úgy érezte, hogy a wokingiak nem tudnak megfelelő autót biztosítani számára.

Sőt mi több, olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint az utóbbi időben már a McLaren vezetése sem favorizálta a finn világbajnok leszerződtetését, mert attól félt, hogy Raikkönen már nem elég motivált.

Robertson elmondta, hogy természetesen a pénz sem elhanyagolható, de versenyzője sokkal inkább egy ütőképes autót akart a jövő évre, mert még mindig ki van éhezve a sikerre, és készen áll mindent megtenni azért, hogy bizonyítsa tehetségét, az idei gyengélkedés után.

“Természetesen a pénz is része a dolognak, de neki nincsen szüksége a pénzre” – magyarázta Robertson, célozva ezzel arra, hogy védence amúgy is egy zsák pénzt (17 millió dollár) kap jövőre egykori csapatától, a Ferraritól, miután belement szerződése idő előtti felbontásába.

“Kimi nagyon frusztrált volt amiatt, hogy nem tudott több futamot nyerni az idei évben, és nem tudott harcba szállni a vb-címért. Mikor az ember kilenc éve a Forma-1-ben van, és bajnokságot nyer, szüksége van a kihívásokra. Kimi számára pedig a vb-cím megszerzése, illetve a futamgyőzelmek jelentik a kihívást.”

Robertson azt is elmondta, hogy Raikkönen nem fogja követni honfitársa, Mika Hakkinen példáját, aki 2001 végén úgy vett ki egy év pihenőt, hogy már soha nem tért vissza.

“Ami Kimit illeti, még nem fejezte be a munkát a Forma-1-ben. Mindössze annyiról van szó, hogy csak a pénzért nem kell neki jövőre is a Forma-1-ben maradnia, egy olyan csapattal, amellyel nem tudja elérni céljait. Akkor inkább kihagy egy évet, és majd visszatért 2011-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!