Friss hírek

Raikkönen megtörné az átkot Spanyolországban

Kimi Raikkönen már alig várja, hogy rajthoz állhasson a hétvégi Spanyol Nagydíjnak helyet adó Barcelonában, ahol legutóbbi győzelmét aratta, több mint egy évvel ezelőtt. A Ferrari egy átfogó javítócsomaggal készül, ám a többiek sem ültek a babérjaikon.

Kimi Raikkönen már alig várja, hogy rajthoz állhasson a hétvégi Spanyol Nagydíjnak helyet adó Barcelonában, ahol legutóbbi győzelmét aratta, több mint egy évvel ezelőtt. A Ferrari egy átfogó javítócsomaggal készül, ám a többiek sem ültek a babérjaikon.

A Ferrari finn versenyzője legutóbb a tavaly áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíjon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, és bár azóta több alkalommal is közel volt a győzelemhez, nem sikerült diadalt aratnia.

Raikkönen már nagyon ki van éhezve a sikerre, és bízik abban, hogy a hétvégi futamon megtörhet a jég, és az újításoknak köszönhetően sikerül harcba szállnia az élmezőnnyel, sőt akár még a győzelmet is megszerezheti a katalán ringen.

“Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt arattam utolsó győzelmemet a Forma-1-ben” – mondta a finn pilóta a Corriere dello Sportnak. “Barcelonában teljesítettem eddigi legsikeresebb hétvégémet a Ferrarival, még 2008-ban: pole pozíció, győzelem, és a versenyben futott leggyorsabb kör.”

“Azóta többször is közel kerültem a győzelemhez – Magny-Cours-ban, Montrealban, és Spában – de valamilyen oknál fogva mindig lecsúsztam róla. Ám egy versenyző soha nem veszíti el a hitét, és minél előbb újra át akarom élni azt az érzést, amit egy győzelem megszerzése jelent.”

A Ferrari egy komoly javítócsomaggal készül a hétvégi versenyre, amely többek között magában foglalja a csapat vadonatúj fejlesztésű duplafedelű diffúzorát, és számos újítást, melytől a vezetőség komoly előrelépést remél.

A múlt hétvégén Marc Gené pályára vitte a módosított versenygépet az olaszországi Vairanóban, ahol egyenes vonalú tesztet hajtott végre, amire a szabályok szerint nyolc napjuk van a csapatoknak szezon közben.

“Nagyon örültem annak, hogy a csapat elégedett volt az új aerodinamikai csomaggal” – mondta Raikkönen, aki a hírek szerint egy hat kilóval könnyebb karosszériát kap a hétvégi versenyre, ami megoldást jelenthet a súlyeloszlási problémákra.

“Érdekes lesz megnézni, miként fog teljesíteni az új autó a pénteki edzéseken. Idén márciusban vezettünk ezen a pályán, azonban mindig nagyon nehéz messzemenő következtetéseket levonni egy tesztprogramból. Nem is beszélve arról, hogy azóta szinte minden autó megváltozott.”

A Ferrari számára a leszorító erő hiánya okozta a legnagyobb nehézséget a szezon első négy futamán, ahol versenyzői mindössze csak három pontot szerztek, mellyel jelen pillanatban csak az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban.

Raikkönen azonban úgy gondolja, hogy az új csomaggal javulni fog a helyzet, amit az Autosprint magazin beszámolója is alátámaszt, miszerint az újításokkal 8%-kot javul az autó leszorító ereje.

“Az új aerodinamikai csomaggal nagyobb lesz az autó leszorító ereje, mint az első négy versenyen volt, azonban a legtöbb csapat újításokkal érkezik, így majd csak a hétvégén tudhatjuk meg, hol állunk hozzájuk képest” – tette hozzá Raikkönen, aki szerint a KERS használata is segítségükre lesz Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!