Raikkönen minden eddiginél jobban élvezi az F1-et - F1VILÁG.HU

Raikkönen minden eddiginél jobban élvezi az F1-et

HIRDETÉS

A világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen ismét megerősítette, minden eddiginél jobban élvezi a Forma-1-et, azonban leszögezte, amint lankad az érdeklődése, azonnal befejezi pályafutását és elhagyja a királykategóriát.

A világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen ismét megerősítette, minden eddiginél jobban élvezi a Forma-1-et, azonban leszögezte, amint lankad az érdeklődése, azonnal befejezi pályafutását és elhagyja a királykategóriát.

A Ferrari finn versenyzője azt is elárulta, hogy a tavalyi évben megszerzett világbajnoki címe még élvezetesebbé tette számára a versenyzést a Forma-1-ben.

Bár további győzelmeket és bajnoki címeket szeretne szerezni a jövőben, Raikkönen kijelentette, nem a sikereitől teszi függővé visszavonulását, sokkal inkább azt fogja nézni, mennyire élvezi a versenyzést.

“Nem szeretnék a legidősebb Forma-1-es versenyző lenni a mezőnyben, tehát még mielőtt ez bekövetkezne, befejezem a pályafutásomat a királykategóriában” – mondta Raikkönen a Sky Italia televízió csatornának adott nyilatkozatában.

“Jó eredményeket akarok elérni, és a lehető legtöbb győzelmet, illetve bajnoki címet szeretném bezsebelni. Nem állítottam fel olyan célokat magam elé, hogy bárkinek a rekodját is megdöntsem, vagy bárkinél is tovább versenyezzek a Forma-1-ben.”

“Addig fogok versenyezni, amíg örömömet lelem benne. Amint elvesztem az érdeklődést, és már nem élvezem a versenyzést, azonnal elhagyom a sportot” – folytatta a finn pilóta, aki azt is elmondta, hogy még egyik korábbi csapatánál sem étezte ennyire jól magát, mint a Ferrarinál.

“Minden gyermek arról álmodik, hogy egy nap versenyző válik belőle, azonban én csak 18-19 éves koromban kezdtem el ezen komolyan gondolkodni. Egészen addig egyik percről a másikra váltogattam az ötleteket, arról álmodoztam, hogy ez és az leszek.”

“Most a Forma-1 a munkám, és ez az, amit szeretek csinálni. Sokkal jobban élvezem, mint bármikor máskor, hiszen nyertem. Szeretek vezetni és versenyezni. Természetesen a Forma-1-ben nagyon gyorsan változnak a dolgok, és rossz benyomások is érhetik az embert, de ez a játék része.”

Arra a kérdésre, hogy a balszerencsét hibáztatja-e azért, hogy nem sikerült bajnoki címet szereznie a McLaren színeiben, Kimi a következőket felelte: “Néha nem a te oldaladon áll a szerencse, de más okai is voltak ennek.”

“A dolgok másképp is alakulhattak volna évekkel ezelőtt, de tavaly végre megnyertem a bajnokságot. Emellett pedig, mikor veszít az ember, mindig tanul valamit. Lehet, hogy nem ez a legjobb módja a tanulásnak, de bizonyos szempontból segít. Most viszont nagyon boldog vagyok, és nem gondolok túl sokat a szerencsére. Ha keményen dolgozik az ember, akkor elérheti, amit akar.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!