Räikkönen: Mindig a lehető legjobbat nyújtjuk - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Mindig a lehető legjobbat nyújtjuk

HIRDETÉS

Nem kell változtatnia hozzáállásán a Lotus Forma-1-es csapatának annak érdekében, hogy harcban legyen a világbajnoki címért 2013-ban, azonban mihamarabb versenyeket kell nyernie – állítja Kimi Räikkönen.



Nem kell változtatnia hozzáállásán a Lotus Forma-1-es csapatának annak érdekében, hogy harcban legyen a világbajnoki címért 2013-ban, azonban mihamarabb versenyeket kell nyernie, ha nem akar túlságosan lemaradni az összetettben élen állóktól – ezt mondta Kimi Räikkönen, az enstone-i gárda világbajnok versenyzője a minap.

A finn remek formában kezdte az évet, hiszen a bajnokság első versenyén, Ausztráliában nyerni tudott, majd ezt követően számos alkalommal dobogóra állhatott.

Räikkönen egészen a Kanadai Nagydíjig őrizte második helyét az összetettben, Spanyolországban például mindössze 4 pont volt a hátránya a listavezető Sebastian Vettel mögött.

Monacóban azonban a Sergio Pérezzel történt ütközés következtében csak tizedikként ért célba, Kanadában pedig csapata sokat küszködött a Pirelli abroncsaival.

A „Jégember” így már csak harmadik a tabellán, hátránya pedig 44 pont Vettellel szemben.

A Red Bull pilótája az elmúlt négy versenyen 41 ponttal gyűjtött többet, mint Räikkönen, akinél Fernando Alonso, Nico Rosberg és Mark Webber is jobban teljesített az elmúlt futamokon.

Räikkönen kifejtette, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy javítsanak.

„Mindig megpróbálunk nyerni. Az nem fog változtatni az eredményeken, ha megpróbálunk valami mást csinálni” – mondta a finn.

Hirdetés

„A legtöbb esetben megvan a sebességünk, és továbbra is próbálkozni fogunk, de egyszerűen nem úgy működik a dolog, hogy agresszívebbek leszünk, és aztán jobbak lesznek az esélyeink. Mindig erre törekszünk.”

„Eddig is odatettük magunkat, és rendben is volt a teljesítményünk. Monaco viszont nem sikerült olyan jól, mint reméltük. De még hosszú az út a bajnokság végéig.”

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier az AUTOSPORT-nak nyilatkozva még Kanadában elmondta, a következő versenyeken is számos újítást pályára visznek majd, melyektől előrelépéseket várnak.

„Silverstone-ban lesznek új fejlesztéseink, melyek segíthetnek tartani a lépést, és csökkenteni a lemaradást az élmezőnnyel szemben” – mondta a francia szakember.

„A szokványos pályákon elvileg ki tudjuk hozni a legtöbbet az autóból.”

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint is korai leírni még a Lotust.

„Azt gondolom, nem szabad leírni Kimit” – fogalmazott a szakember.

„Ha egy sor jó eredményt fel tudnak mutatni, ahogy Lewis [Hamilton], vagy Mark [Webber], akkor újra versenyben lehet a bajnoki címért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!