Raikkönen mindig is hitt a végső győzelemben - F1VILÁG.HU

Raikkönen mindig is hitt a végső győzelemben

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen a szezonzáró után bevallotta, egy pillanatig sem gondolta, hogy nincs esélye a bajnoki cím megszerzésére, ezért tudott nyerni a Brazil Nagydíjon, mellyel bezsebelte pályafutása első világbajnoki trófeáját.

Kimi Raikkönen a szezonzáró után bevallotta, egy pillanatig sem gondolta, hogy nincs esélye a bajnoki cím megszerzésére, ezért tudott nyerni a Brazil Nagydíjon, mellyel bezsebelte pályafutása első világbajnoki trófeáját.

A Ferrari finn versenyzője, aki a szezon közepén volt, hogy 26 ponttal volt lemaradva a bajnokság élén álló Lewis Hamiltontól, hét pontos hátrányban várta a mai szezonzárót, ahol a legesélytelenebbként bezsebelte a bajnoki címet.

“Nyilvánvaló, hogy nem voltunk mindig a legerősebb pozícióban a szezon során, de mindig hittünk a felzárkózásban, mindig hittünk abban, hogy jobb munkát tudunk végezni riválisainknál” – mondta Raikkönen a futamot követő sajtókonferencián. “Még a nehéz időkben sem adtuk fel, keményen dolgoztunk. Bár messze voltunk végső célunktól, tudtuk, hogy megszerezhetjük a bajnoki címet és ez végül sikerült is.”

Raikkönen köszönetet mondott csapatának, és kiemelte márkatársa Felipe Massa közreműködését, aki – bár hivatalosan nem, de mégis – kiállt előle, és átadta neki az első helyet, hogy megszerezhesse a bajnoki címet a Brazil Nagydíjon.

“Köszönetet kell mondanom a csapatnak, remek munkát végeztek, nem csak ma, hanem az egész évben. Mindig keményen dolgoztunk, hogy javítsunk helyzetünkön” – folytatta Raikkönen. “Kiváló csapatmunkát végeztünk, mindvégig csatában voltam Massával, aki sajnálatos módon az utolsó két versenyen már nem volt harcban a bajnoki címért.”

“A szponzoraink is sokat segítettek. Rengeteget javítottunk az üzemanyagtól kezdve mindenen, és ez számukra is nagy nap. Nagyon boldog vagyok!”

Raikkönen akkor döbbent rá először, hogy megszerezheti a bajnoki címet, mikor Hamilton az első körben kicsúszott, ám addig nem merte biztosra venni sikerét, míg riválisával együtt célba nem ért.

“Remekül kaptam el a rajtot, Felipe mellé kerültem, de nem akartunk túlságosan keményen versenyezni egymás ellen” – magyarázta. “Megelőztem Hamiltont, aki később kicsúszott, így tudtam, van esélyem a végső győzelemre. Az autó kiválóan ment, de nem akartam túlságosan hajtani, mert nem volt értelme. Gyorsabbak is lehettünk volna. A csapat kiválóan dolgozott, amit ezúton is köszönök.”

“Nem voltunk biztosak benne, hogy a Hamilton előtt állók mind befejezik a versenyt. Végül nyertem és ő csak a hetedik lett. Az elmúlt versenyen rengeteg értékes pontot szereztünk, fantasztikusan zárult számunkra az idei év. Nagyon boldog vagyok! Csodálatos nap a mai!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!