Räikkönen: Mintha újra raliautóban ültem volna!

Csapattársa, Sebastian Vettel mögött, a hatodik helyen zárta a Mexikói Nagydíj második szabadedzését pénteken Kimi Räikkönen.


Csapattársa, Sebastian Vettel mögött, a hatodik helyen zárta a Mexikói Nagydíj második szabadedzését pénteken Kimi Räikkönen.

A finn versenyző az edzésnap után azt mondta, nem volt könnyű napjuk, a vadonatúj aszfalt ugyanis rendkívüli módon csúszott Mexikóvárosban, így időnként olyan volt, mintha raliautót terelgetne.

Hirdetés
 

„Elég trükkös nap volt – a pálya vonalvezetése rendben van, de az új aszfalt nagyon csúszott” – mondta a 2007-es év világbajnoka.

„Az autó ide-oda csúszkált, és néha olyan volt, mintha Forma-1-es versenygép helyett valami raliautót vezetne az ember! A gumik kicsit talán konzervatívak, de ez mindenkit ugyanúgy érint.”

„Azt már korábban tudtuk, hogy a ritkább levegő miatt nagyobb sebességet érünk el itt – szerintem mindenki teljes leszorítóerővel köröz. Én viszont inkább azt preferálnám, ha a szokott mennyiség lenne az autómon.”

„Nyilván ahogy egyre több kört megteszünk a pályán, a pályakörülmények változni fognak és a tapadás is javul, de biztos vagyok abban, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint más versenyeken.”

Räikkönen hozzátette, reméli, hogy a mai, harmadik szabadedzésen tovább finomíthatnak a beállításokon, így jól feltudnak majd készülni az időmérő edzésre.

„A második edzésen, a hosszabb etapomon elkezdett szemerkélni az eső, így nem akartam kockáztatni. Szombaton lesz még egy kis időnk arra, hogy dolgozzunk az autón és jobb beállításokat találjunk. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!