Räikkönen: Mondtam az Alfának, ha nyafognak, már itt sem vagyok!

RAIKKONEN Räikkönen Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from august 1 to 4, Hungaroring, Budapest - Photo Florent Gooden / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Az Alfa Romeo finn versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, csapata semmiféle egyéb sporttevékenységtől nem tilthatja el őt, amikor ugyanis először leültek tárgyalni szerződéséről, közölte velük: ha bármiért nyafognak, faképnél hagyja őket.

Räikkönen 2 évre szóló szerződést írt alá az olasz-svájci istállóval, miután a tavalyi szezon végén távozott a Ferraritól.

A finn versenyző az F1-es versenyzésen kívül előszeretettel hódol egyéb sportoknak: szívesen motokrosszozik, vagy éppen jéghokizik. Mivel ezen sportágak közel sem tartoznak a veszélytelenek közé, adja magát a kérdés, hogy engedheti meg ezt számára egy profi F1-es istálló?

„Még csak el sem olvastam a szerződésemet, mert zéró, amennyire érdekel” – mondta a 2007-es világbajnok újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak még a Hungaroringen, amikor arról kérdezték, van-e bármiféle erre vonatkozó kitétel a konraktusában.

„Amikor először tárgyaltunk, közöltem velük, ha bármiért nyafognak, nem írok alá semmit. Bármit is csinál az ember, veszélyes. Nyilván mindenki igyekszik óvatos lenni, és néha beüt a baj, de erről elég akkor beszélni, ha már megtörtént.”

Räikkönen egyébként korábban ralizott is, és szívesen kipróbálná magát ismét murván.

„Szerintem könnyen össze tudnánk hozni egy tesztet, csak minden az időbeosztáson múlik” – mondta a finn, kinek jó barátja, Tommi Mäkinen a Toyota WRC-csapatát vezeti jelenleg.

„Egy kicsit azért hiányzik a rali. Ha visszavonulok az F1-ből, szeretnék majd visszatérni, jelenleg viszont nem fér bele a család és a Forma-1 miatt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!