Friss hírek

Räikkönen: Mondtam az Alfának, ha nyafognak, már itt sem vagyok!

Az Alfa Romeo finn versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, csapata semmiféle egyéb sporttevékenységtől nem tilthatja el őt, amikor ugyanis először leültek tárgyalni szerződéséről, közölte velük: ha bármiért nyafognak, faképnél hagyja őket.

Räikkönen 2 évre szóló szerződést írt alá az olasz-svájci istállóval, miután a tavalyi szezon végén távozott a Ferraritól.

A finn versenyző az F1-es versenyzésen kívül előszeretettel hódol egyéb sportoknak: szívesen motokrosszozik, vagy éppen jéghokizik. Mivel ezen sportágak közel sem tartoznak a veszélytelenek közé, adja magát a kérdés, hogy engedheti meg ezt számára egy profi F1-es istálló?

„Még csak el sem olvastam a szerződésemet, mert zéró, amennyire érdekel” – mondta a 2007-es világbajnok újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak még a Hungaroringen, amikor arról kérdezték, van-e bármiféle erre vonatkozó kitétel a konraktusában.

„Amikor először tárgyaltunk, közöltem velük, ha bármiért nyafognak, nem írok alá semmit. Bármit is csinál az ember, veszélyes. Nyilván mindenki igyekszik óvatos lenni, és néha beüt a baj, de erről elég akkor beszélni, ha már megtörtént.”

Räikkönen egyébként korábban ralizott is, és szívesen kipróbálná magát ismét murván.

„Szerintem könnyen össze tudnánk hozni egy tesztet, csak minden az időbeosztáson múlik” – mondta a finn, kinek jó barátja, Tommi Mäkinen a Toyota WRC-csapatát vezeti jelenleg.

„Egy kicsit azért hiányzik a rali. Ha visszavonulok az F1-ből, szeretnék majd visszatérni, jelenleg viszont nem fér bele a család és a Forma-1 miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!