Räikkönen: Most már legalább hisznek bennünk

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője nem volt elégedett a Maláj Nagydíjon elért eredményével, habár tisztában van vele, hogy a körülményekből a maximumot hozták ki.


Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője nem volt elégedett a Maláj Nagydíjon elért eredményével, habár tisztában van vele, hogy a körülményekből a maximumot hozták ki.

Nem mondhatja szerencsésnek magát a finn a Maláj Nagydíjat követően: az esős időmérő edzésen Räikkönennek nem volt ideje gyorskört teljesíteni, így csak a tizenegyedik pozícióból vághatott neki a futamnak, ahol már az első körökben defekt miatt a bokszba kellett hajtania. A Ferrari-versenyző így a mezőny végéről zárkózott fel, majd végül egészen a negyedik pozícióig verekedte fel magát.

Az olaszok világbajnoka elmondta, nem elégedett a Maláj Nagydíj alakulásával, hiszen a defekt nem csak időveszteséggel járt számára, de az autója is megsérült.

„Elég rossz hétvégénk volt, néhány dolog elromlott” – kezdte Räikkönen. „A defektem miatt megsérült a padlólemez is, szóval úgy gondolom, hogy a lehetőségekből a maximumot hoztuk ki.”

A finn mindazonáltal örül a csapat eredményének, és bízik benne, hogy a Ferrari javuló tendenciája tovább folytatódik.

„Az eredmény természetesen jó Sebastian és a csapat számára. Ha megnézzük, hol álltunk az elmúlt években, akkor látjuk, hogy a csapat fantasztikus munkát végzett. Ha valaki eddig nem hitt bennünk, akkor talán majd most.”

A csapatfőnök Maurizio Arrivabene elmondta, rendkívül büszke a Ferrari versenyzőire, hiszen mindketten remek munkát végeztek.

„Seb fantasztikus munkát végzett, akárcsak Kimi, ha belegondolunk, honnan jött fel. Egyszerűen tökéletes volt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS